Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za gledatelje dobra utakmica, za trenere katastrofa

13.11.2011. 23:00
Za gledatelje dobra utakmica, za trenere katastrofa


No, ne treba biti ni sitničav. Dobili smo snažnog protivnika i ova pobjeda je velika za nas – podvukao je Plantak


Neven Plantak imao je puno više razloga za zadovoljstvo od svog kolege Tihomira Bujana nakon maratonskih 50 minuta igre Sonik-Puntamike i Križevaca. Borbenost i velika želja njegovih igrača donijele su odlučujuću prevagu protiv odličnih gostujućih individualaca za treći ovosezonski uspjeh.
– Utakmica je bila dobra za gledatelje, no za nas trenere je bila prava katastrofa. Kao u svakoj utakmici, tako smo i u ovoj, dali sve od sebe. U prvoj četvrtini nismo dobro obrambeno reagirali pogotovo na centarskim pozicijama. Sporo smo se vraćali u obranu i to nema veze sa snagom, jer je bila tek prva četvrtina. U drugoj smo obranu odigrali odlično do zadnje dvije minute i držali se u egalu s Križevcima koji su iznimno iskusna, kvalitetna i dobro vođena momčad – Plantakove su prve riječi nakon utakmice koja je po njemu trebala puno prije biti riješena.
Griješili i pobijedili
– Ono što bode u oči i dokazuje da smo trebali prije dobiti utakmicu su podaci o 18 promašenih bacanja i šut za dvicu koji je ispod 50 posto. To je ispod svih kriterija kao i gluposti koje izvodimo pri vodstvu od šest razlike na 35 sekundi do kraja prvog produžetka. No, ne treba biti ni sitničav. Dobili smo snažnog protivnika i ova pobjeda je velika za nas. Pogotovo što smo dobili nakon dva produžetka. Nismo padali psihički bez obzira na mnoge greške koje smo radili.
Igrači su zaslužili za prikazano svaku pohvalu od svog trenera.
– Svaka čast igračima na borbenosti, htijenju i karakteru. Nije im lako pogotovo u obrambenom dijelu, jer je dosta novih igrača koje treba duže uklapati u sustav obrane koji treniramo, a poznato je da svake sezone promijenimo šest, sedam igrača. Dok se to uigra treba dosta vremena. Ostali smo oba produžetka bez pomoći Šarlije i Pešuta. Prvog centra i jedinog razigravača u momčadi. Srećom, Marić je odlično odradio svoj posao iako nikad u životu nije igrao na jedinici. No, za sljedeće utakmice ta situacija bi nam mogla predstavljati ozbiljan problem, pa se nadam da će se što prije oporaviti ozljeđeni Blažević.
Ne ide bez Žitka
Tihomir Bujan se vratio na mjesto gdje je s Borik-Puntamikom gradio povijesne uspjehe. Ovog puta na suprotnoj strani na klupi Križevaca koji su ušli u pravu bitku s domaćinom. I imali su pobjedu na pladnju u samoj završnici, no u Jazinama su često utakmice znale dramatično završavati po gostujuće momčadi što je Bujanu itekako poznato.
– Čestitam Sonik-Puntamici i kolegi Plantaku na pobjedi u jednoj sadržajnoj i zanimljivoj utakmici. Bilo je dosta koševa, dosta preokreta tako da je posebno za publiku bila odlična utakmica. Mi smo dobro otvorili i s tom prvom četvrtinom sam jako zadovoljan. No, u drugoj smo bili loši. Pali smo u koncentraciji, a govorio sam svojim igračima kako je teško igrati u Jazinama i da mnoge utakmice znaju u Jazinama krenuti u čudnom smjeru kao što se i nama danas dogodilo. Nismo na kraju uspjeli, imali smo svoju šansu, jer smo mogli riješiti utakmicu u regularnom dijelu – kazao je Bujan i naznačio problem s osobnim pogreškama u svojim redovima kao ključnim čimbenika poraza.
– Poremetilo nas je pet osobnih Gligore i Žitka koji su nam pogodovali kao niži igrači, jer mogu probiti reketi i bolje odreagirati protiv brzih centara domaćina. Kasnije nas je u produžecima sve to koštalo pobjede koja je na kraju zasluženo otišla Sonik-Puntamici.