Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vozači s Poluotoka mogu i u prvu zonu

Autor: Hana Radulić

13.11.2012. 23:00
Vozači s Poluotoka mogu i u prvu zonu

Foto: Zvonko KUCELIN



Stanarima Poluotoka koji imaju mjesečne parkirališne karte za drugu zonu do 5. veljače 2013. bit će omogućeno koristiti i prvu parkirališnu zonu, kaže Zvonimir Višak, voditelj parking – službe u Obali i lučicama
Dogovorom između Grada Zadra i tvrtke Obala i lučice pronađeno je rješenje za stanare Poluotoka koji su zbog jučerašnjeg privremenog zatvaranja nekih parkirališnih dijelova u staroj gradskoj jezgri ostali bez određenog broja parkirališnih mjesta.
Od jučer je, naime, zbog skorašnjega postavljanja klizališta na gornjem dijelu parkinga u blizini Crkve sv. Marije, te u Ulici kralja Dmitra Zvonimira zbog radova na kolektoru, Poluotok ostao bez 150 mjesta za parkiranje. Tako će zbog ionako premalo mjesta za sve vozače koji se žele parkirati na Poluotoku, potraga za parkirališnim mjestom i gužva, osobito u jutarnjim satima, biti još izraženija. O pronađenom privremenom rješenju voditelj parking – službe u Obali i lučicama Zvonimir Višak kaže:
– Stanarima Poluotoka koji imaju mjesečne parkirališne karte za drugu zonu bit će omogućeno koristiti i prvu, najskuplju parkirališnu zonu, dakle Liburnsku obalu i Obalu kralja Tomislava, kaže Višak, navodeći da ta mogućnost vrijedi od danas, 13. studenoga pa do 5. veljače 2013. godine.
Stanari koji žive u blizini Crkve sv. Marije, podsjetimo, požalili su se kako će zbog trenutačne prenamjene dijela parkirališta u klizalište, ostati bez pedesetak parking mjesta te su im Grad Zadar i tvrtka Obala i lučice na ovaj način izišli u susret.
Inače, natkriveno klizalište bit će postavljeno od 25. studenoga do 5. veljače sljedeće godine, a zimska atrakcija s brojnim popratnim sadržajima i ponudom zasigurno će na Poluotok privući mnogobrojne Zadrane i oživjeti staru jezgru grada.