Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zrelošću najavili bolje dane

Autor: Drago Bajković

13.11.2012. 23:00
Zrelošću najavili bolje dane

Foto: PIXELL



Dokaz je to da su moji igrači odigrali taktički odličnu utakmicu, da su napokon počeli igrati i glavom, a ne samo nogama. Sve linije su odlično surađivale i u defenzivnom i u ofenzivnom dijelu. Svi su radili za momčad i još jednom im moram čestitati na tome – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra
Hvala Bogu. Zadrani su napokon ostvarili ono što su i željeli. Na svom su travnjaku u 15. kolu Prve HNL minimalnim rezultatom porazili Slaven Belupo i utržili drugi trobod ove jeseni. Nije to svakako bila utakmica za pamćenje, dapače, vrlo brzo ćemo je zaboraviti. Ali, napokon smo vidjeli zreli Zadar, onaj koji zna koje su mu mogućnosti, i koji je taktički odigrao savršenu utakmicu protiv “farmaceuta”. Zadrani više nisu posljednja momčad Prve HNL, fenjer su prepustili Ćirinom Zagrebu. Ako idemo korak po korak, onda je ovaj korak velik. Ali isto tako nije dovoljan. Treba nastaviti u istom ritmu i dalje.
Na visini zadatka
Treba naglasiti da je trener Ferdo Milin taktički besprijekorno postavio igru u ovoj utakmici, a i potezi koje je vukao u nastavku bili su pogođeni. I u najavama je Zadrov strateg kazao da neće srljati protiv Koprivničana. Očito je lekcija iz utakmice s Rijekom dobro naučena. Oboružao je svoje igrače strpljivošću i cijelo vrijeme gubeći glas s klupe održavao toliko potrebnu koncentraciju, posebice u defenzivnom dijelu. Naravno, postavljena taktika bi izgubila na važnosti da igrači na travnjaku nisu ispoštovali trenerove zamisli. Zadnja linija, Prahić, Jerbić i Sarić odigrala je savršenu utakmicu. Praktički nisu dopustili Koprivničanima niti jednu izrazitu priliku. Naravno, nisu to sami izveli, cijela momčad je defenzivno odradila gotovo besprijekornu utakmicu. Vratar Tomo Gluić gotovo cijelu utakmicu nije imao posla, ali u 72. minuti je fantastično reagirao kod udarca Gregurine koji je bio sve, samo ne bezopasan. Bilaver i Vasilj su odigrali, možda i najbolju partiju ove jeseni. I prema naprijed i prema nazad su bili nadmoćni suparnicima iz Koprivice i zaslužuju sve pohvale. Banović i Begonja su odigrali odličnu utakmicu. Banović je bio asistent Mršiću za pobjednički pogodak, a Begonja je s nekoliko “lopti s očima”, posebice onoj u 13. minuti podsjetio na Barcelonine Iniestu u Xavija. I ne pretjerujemo. Ideja s Ivančićem u špici i dvije polušpice, Mršić na lijevoj strani, a Gržan na desnoj, koje nadiru više s boka bila je odlična. Mršić je jednim pravim potezom riješio pitanje pobjednika, a nisu ostala nezamijećena njegova uklizavanja u nekoliko situacija. Sigurni smo da on može još više i bolje, u najmanju ruku to pokazivati u kontinuitetu. Gržanu fali još malo mirnoće u završnici, imao je dvije odlične prilike, ali ovoga puta ih nije realizirao. Ali našao se u njima, i ako ovako nastavi popravit će se i realizacija. Ivančić nije postigao zgoditak, ali je odvlačio svoje čuvare i u zadnjoj liniji gostiju pravio pravi dar-mar. I zamjene su bile pogođene. Kapetan Surać je svojim ulaskom donio dodatnu mirnoću, Perica novu dimenziju u napadu, a Šimurina veliku borbenost i dodatnu sigurnost obrani. Zamjerke? Možda su se malo previše povukli u nastavku, ali… Cilj opravdava sredstvo.
Zadovoljan Milin
Ferdo Milin, trener Zadra, u ponedjeljak ujutro bio je dobre volje. A imao je zašto i biti.
– Pogledao sam snimku utakmice i mogu kazati da sam još zadovoljniji nego što sam bio odmah nakon utakmice. Pa Slaven Belupo tijekom 90 minuta nije stvorio niti jednu izglednu prigodu. Protiv momčadi te kvalitete to nije lako isprovocirati – kazivao je zadovoljni Milin.
– Dokaz je to da su moji igrači odigrali taktički odličnu utakmicu, da su napokon počeli igrati i glavom, a ne samo nogama. Sve linije su odlično surađivale i u defenzivom i u ofenzivnom dijelu. Svi su radili za momčad i još jednom im moram čestitati na tome.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU