Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarski panoptikum

13.11.2016. 23:00
Zadarski panoptikum


Išli smo za tim da budu zastupljene različite teme, dakle iz područja politike, gospodarstva, društvene teme, kultura, itd, kazala je Vera Vittori
Zadarski panoptikum, naslov je izložbe postavljene jučer u predvorju Gradske knjižnice Zadar. Riječ je o izložbi knjiga, priređenoj u povodu proslave Dana grada Zadra. Izložene su 23 knjige raznih veličina, vezane uz razna područja. Knjige se odnose isključivo uz Zadar, uz njegovu svekoliku prošlost i sadašnjost.
– Išli smo za tim da budu zastupljene različite teme, dakle iz područja politike, gospodarstva, društvene teme, kultura, itd. Knjige su izložene u vitrinama, no veći dio njih su duplikati i mogu se posuditi na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Zadar, kazala nam je Vera Vittori iz GKZD.
Među naslovima koji se mogu vidjeti su Povijest fotografije na zadarskom području, tu je i knjiga o Kraljskom dalmatinu, zadrugarstvo na našem području, Turizam u Zadru, a tu je i najnovija knjiga o bračnom paru Tomljanović. Uglavnom se radi o raznolikom i zanimljivom izboru knjiga, koji ukazuje na važnost ovog grada, kako u prošlosti, tako i za današnja vremena.
Izložba će se moći pogledati do 26. studenoga.