Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Benkovac se veselio sa svojim prvakom

14.11.2017. 18:27
Benkovac se veselio sa svojim prvakom


Veličanstven doček prepun urnebesnog slavlja pomiješanog s ponosom i neskrivenim emocijama priređen je jučer u Gradskoj športskoj dvorani u Benkovcu za svjetskog prvaka Mateja Lebu, 26- godišnjeg kickboxing borca koji je osvojio zlato za Hrvatsku na WAKO svjetskom prvenstvu u Budimpešti u kick light kategoriji do 84 kilograma.
-Ponosan sam na sebe, ali i sve vas koji ste mi priredili ovakav doček. Zahvaljujem svojim roditeljima, sestrama, kickboxing kolegama i sponzoru Draganu Šekeriji iz Sedra consultigu iz Zagreba, bez kojih u Mađarskoj ne bi bilo ovog rezultata, prepun emocija će Lebo, svjetski šampion na ovom prestižnom turniru na kojem je sudjelovalo više od 60 država.
U finalu kick lighta u kategoriji do 84 kilograma Lebo je u konkurenciji 17 boraca s 3:0 pobijedio Slovaka Michala Stricika. Na putu do finala eliminirao je Šveđanina, Poljaka i Mađara.
-Osim sa zlatnom medaljom i šampionskim peharom, vratio sam se sa nečim puno vrjednijim, a to je iskustvo koje sam stekao za cijeli život, a i daljnja natjecanja, poručio je Lebo.
Obitelj Lebo prošla je težak životni put, od rodne Bosne (Pajić Polje kod Uskoplja) gdje im je u ratu zapaljeno sve što su imali, do boravka u Benkovcu i traženju boljeg života u zadnjih 20-ak godina.
-Posljednjih mjeseci sam samostalno trenirao u Benkovcu, u dvorani Doma HV i ovdje u dvorani, dva puta dnevno po dva sata. Zadnjih pet dana pred odlazak na Svjetsko prvenstvo sam trenirao u Slavonskom Brodu s trenerom Goranom Ivezićem u Kickboxing klubu Tigar Brod, objašnjava Lebo.
Matej je ovim potvrdio svoju najvišu svjetsku klasu jer nakon osvojenog Svjetskog prvenstva 2011. u Umagu i Svjetskog kupa 2009. godine, pridodao i ovaj svjetski budimpeštanski te našoj reprezentaciji i Gradu Benkovcu donio neopisivo slavlje.
-Iskrene čestitke našem šampionu prve klase koji diljem svijeta ponosno prenosi ime Benkovca i Lijepe Naše. S ovog mjesta poručujem, pratiti ćemo te u daljnjoj sportskoj karijeri, tebe osobno i sve benkovačke sportaše, naglasio je Tomislav Bulić, gradonačelnik.
Osim rodbine i prijatelja, žitelja Benkovca i Benkovačkog Sela svečanost su uveličali mladi članovi tri mjeseca stare Univerzalne športske škole Talent u kojoj su pored Mateja Lebe treneri Doris Erceg i Zoran Tabula.