Rješavanje prostornih problema smještaja županijskih službi

Slika korisnika valentinam
KOLEGIJ ŽUPANA
Proračun za sljedeću godinu je razvojni i socijalan, povećan je iznos za prijevoz učenika srednjih škola, kazala je pročelnica. Sljedeće godine bi se iz županijskog proračuna trebao u cjelosti financirati i prijevoz učenika koji se školuju za deficitarna zanimanje, kao i udžbenici za te iste učenike, Božidar Longin
Marin GOSPIĆ
Kolegij župana je prihvatio i prijedloge projekcija proračuna za 2019. i 2020.

Proračun za sljedeću 2018. godinu trebao bi prema prijedlogu, koji je usvojen na sjednici Kolegija župana biti za 6, 5 milijuna kuna veći nego u godini na izmaku i iznosit će 901 milijun kuna. Kako je obrazložila Bibijana Baričević, pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun županijski proračun bi trebao biti veći u sljedećoj godini zbog povećanog udjela u raspodjeli prihoda od poreza na dohodak, a za što je Ministarstvo financija već u saborsku proceduru poslalo o tome prijedlog zakona. Kolegij župana je prihvatio i prijedloge projekcija proračuna za 2019. i 2020. godinu, a prema kojima su proračuni u ove dvije godine manji nego u 2018. godinu i to kako je obrazložila pročelnica Baričević zbog smanjena primitaka od financijske imovine.

- Proračun za sljedeću godinu je razvojni i socijalan, povećan je iznos za prijevoz učenika srednjih škola, kazala je pročelnica. Sljedeće godine bi se iz županijskog proračuna trebao u cjelosti financirati i prijevoz učenika koji se školuju za deficitarna zanimanje, kao i udžbenici za te iste učenike, naglasio je zadarski župan Božidar Longin je dodao kako se vode razgovori vezano uz rješavanje gubitaka Opće bolnice Zadar, uza koju tvrdi kako ova zdravstvena ustanova posluje odgovorno.

- Naš je cilj do kraja mog mandata rješiti probleme vezane uz prostore jer su trenutno službe Zadarske županije u najmu, a kad se riješi preseljenje svih zdravstvenih ustanova u Polikliniku stvorit će se nove mogućnosti i o tome razgovaram s ministrom Goranom Marićem jer su ovi prostori u državnom vlasništvu, naglasio je Longin.O proračun Županijske uprave za ceste u sljedećoj 2018. i projekcijama za 2019. i 2020. godinu govorio je Mile Fabijan, koji je istaknuo kako bi prihod u sljedećoj godini trebao biti veći za 5 posto nego u ovoj godini, te da će iznositi 41 milijun kuna.

- Nakon poplava u rujnu sanirali smo jedan dio oštećanja na cestama i to u iznosu od 5 milijuna i 300 tisuća kuna, a još je ostalo sanirati štete od 20 milijuna kuna, kazao je Fabijan. Župan Longin je naglasio kako je osigurano 40 tisuća kubika za sanaciju nerazvrstanih cesta koje mnogim stanovnicima znače život jer njima dolaze do svojih poljoprivrednih parcela. O saniranju stanja nakon poplava u rujnu župan je još dodao da što se tiče dva srušena ninska mosta projektna dokumentacija već gotova, te da uskoro treba biti izabran i izvođač radova, pa obnova može uskoro započeti.Za sanaciju zgrade dječjeg vrtića u Lišanima Ostrovičkim odlučeno je kako će se izdvojiti iznos potreban kako bi se omogućio normalan rad ove predškolske ustanove.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno