Vijećnici koji žele trgovati mandatima mogu slobodno napustiti Most

Slika korisnika valentinam
Nakon najave o prelasku u Neovisne za Hrvatsku
Ako imaju namjeru trgovati, Most nezavisnih lista već danas će im zahvaliti te zahtijevati od njih povratak mandata, obzirom da je mandat jedino zbog čega mogu biti zanimljivi strankama od jedan posto
Zvonko KUCELIN
Stipe Bjeliš, koordinator Mosta

Most nezavisnih lista nakon jako dobrih rezultata na lokanim izborima nastavlja svoju borbu za opće dobro građana. Participacija vijećnika u županijskim, gradskim i općinskim vijećima mora biti utemeljena na javnom, a ne osobnom interesu, i to je osnovno načelo Mosta nezavisnih lista, stoji između ostalog u priopćenju ove političke stranke i platforme.

Kada je u pitanju djelovanje Mosta u Zadru i Zadarskoj županiji, u ime Predsjedništva Mosta nezavisnih lista u ponedjeljak, 13. studenog je sastanak s vijećnicima trebao održati organizacijski tajnik Mosta, g. Natko Felbar. Naime, pojavili su se napisi u medijima kako određeni vijećnici Mosta odlaze, te dogovaraju prelazak u neku drugu političku opciju.

Most nezavisnih lista nema saznanja o tome, stoga je organizacijski tajnik u ponedjeljak u obilasku Zadarske županije kako bi ispitao spomenute tvrdnje. U slučaju da situacija zaista jest takva, Most nezavisnih lista stava je da oni koji su ušli na račun Mosta u vijeća, a sada žele trgovati svojim pozicijama, nisu, ne mogu i neće biti dio platforme Mosta. Ako imaju namjeru trgovati, Most nezavisnih lista već danas će im zahvaliti te zahtijevati od njih povratak mandata, obzirom da je mandat jedino zbog čega mogu biti zanimljivi strankama od jedan posto.

Kod glasovanja o opozivu Vlade i ovaj put se pokazalo da su jedino Mostovi zastupnici bili spremni na nove izbore, isto kao što su 2016. po prvi put od kada je samostalne Hrvatske odbili preslagivanje, odrekli se pozicija i glasovali za raspuštanje Sabora. Mostovci su dokazali da su beskompromisni borci za bolju Hrvatsku i u svojim redovima neće trpjeti one koji se vode isključivo privatnim interesima. Takvi nam ne trebaju, kao što nam ne trebaju ni takvi mandati. Most je stabilna treća snaga na Hrvatskoj političkoj sceni, a oni koji ne prihvaćaju naše postulate nisu nam potrebni.

Kako u Zadarskoj, tako i u drugim županijama i gradovima vijećnici Mosta bit će, zaključuje se u priopćenju, glas naroda i raditi u interesu općeg dobra. (ZL)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Drugi put pamet u glavu. Propitajte se o kandidatima.