Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

D-Marin i Dogus grupa potpisali ugovor i poslovat će i u Dubaiju

14.11.2018. 13:40
D-Marin i Dogus  grupa potpisali    ugovor  i poslovat  će i u Dubaiju


D-Marin i Dogus grupa potpisali su u Barceloni ugovor o poslovnoj suradnji i partnerstvu s tvrtkama Meraas i Dubai  Holding, a s ciljem razvoja i promoviranja Dubaija kao poželjne destinacije za vlasnike luksuznih jahti i nautičare diljem svijeta. Suradnja obuhvaća upravljanje poslovanjem postojećih marina i marina u izgradnji  tvrtki Meraas i Dubai Holding, uključujući poslovanje marina u naseljima Port de La Mer, Dubai Harbour te Jumeirah Beach Hotel.
D-Marin, koji inače upravlja s ukupno 11 marina u Turskoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj, među kojima su Marina Dalmacija Bibinje- Sukošan i Marina Borik,  te tri vodeća remontna brodogradilišta u Španjolskoj i Francuskoj ovime, a nakon nedavnog preuzimanja poslovanja Portonovi Marinom u Crnoj Gori, potvrđuje svoju vodeću poziciju u konzaltingu i menadžmentu i izvan Europe.
Sporazum su potpisali Njegova Ekselencija Abdulla Al Habbai, predsjednik grupacije Meraas i predsjedavajući Dubai Holdinga, i Ferit F.  Sahenk, predsjednik Uprave Dogus grupe. Nakon potpisivanja sporazuma najavljeno je kako će D-Marin u Dubaiju otvoriti podružnicu tvrtke  MB92, remontnog brodogradilišta (Marina Barcelona), koja će nuditi usluge vrhunskog održavanja, servisa i popravaka plovila. Usluge koje  pruža MB92 trenutno su dostupne u Barceloni u Španjolskoj i u La Ciotatu u Francuskoj.
Njegova Ekselencija Abdulla Al Habbai, predsjednik grupacije Meraas  i predsjedavajući Dubai Holdinga, istaknuo je kako sporazum koji su  sklopili Meraas, Dubai Holding i D-Marin potvrđuje status Dubaija kao  vodećeg turističkog središta.
– Dubai se može pohvaliti bogatim pomorskim naslijeđem te smo uvjereni kako će ovaj strateški sporazum s tvrtkom D-Marin uspješno iskoristiti naše zajedničke ekspertize i razviti vrhunsku marinu s pripadajućim objektima i uslugama, te tako pozicionirati Dubai kao poželjnu  destinaciju za jahtaše diljem svijeta, kazao je Al Habbai.  
Nakon što Dubai Harbour postane dio nautičke ponude Dubaija, Meraas će se moći pohvaliti najvećom marinom na Bliskom Istoku s 1.100  vezova. Marina u sklopu Dubai Harboura moći će primiti neke od najvećih jahti na svijetu, dužine do 150 metara. Prateća infrastruktura  uključivat će razgranatu cestovnu mrežu, marinu i objekte za obavljanje  usluga zračnog prijevoza, te jednotračnu željeznicu i postaje vodenog  taksija.
Ferit F. Sahenk, predsjednik Uprave Dogus grupe, rekao je kako ovaj  sporazum svjedoči o uspješnom daljnjem širenju tvrtke D-Marin u različite regije.