Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Grad podiže tužbu protiv MODES-a

14.11.2018. 13:27
Grad podiže  tužbu protiv  MODES-a


Unatoč obavijesti Grada o isteku Ugovora o zakupu poslovnog prostora, zadarski MODES ne želi se iseliti iz stranačkih prostorija.  Grad stoga pokreće tužbu protiv njih jer su im na nedavni dopis odgovorili da prostorije neće napustiti.
– S obzirom da se stranka MODES očitovala da neće dragovoljno izići  iz prostora, Grad Zadar će poduzeti pravne mjere za njihovo iseljenje,  kazali su nam u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom.  Pojasnili su kako je Ugovor o zakupu poslovnog prostora zaključen na  određeno vrijeme od dvije godine i to od  1. listopada 2016. do 1. listopada 2018. godine.
– Politička stranka MODES  je u zakupu  poslovnog prostora  temeljem  određenih uvjeta po javnom natječaju. Jedan od uvjeta da se  sudjeluje u  javnom natječaju bio je da se radi o političkoj stranci upisanoj u registar  političkih stranaka u Republici Hrvatskoj, koja je zastupljena u Gradskom vijeću Grada Zadra i Županijskoj skupštini Zadarske  županije, a  koja djeluje putem Kluba vijećnika. Kako je ovaj  uvjet otpao, a ugovor je   zaključen na određeno vrijeme, nema uvjeta za produljenje Ugovora o  zakupu poslovnog prostora pa je ova stranka  pozvana da ga  vrati, poručili su iz Grada.
Nakon njihova dopisa predsjednik MODES-a, Rudolf Dvorski, kazao  nam je da imaju pravo zadržati ovaj prostor.
– Istina je da smo dobili obavijest o isteku ugovora o zakupu stranačkih prostorija, no mi i dalje ostajemo u ovom prostoru. Legalisti smo  i iselit ćemo se ukoliko to moramo učiniti sukladno zakonu, međutim,  smatramo da ga ne kršimo i zato smo stvar predali našem odvjetniku.  Razmatramo i mogućnost tužbe, a već smo i poslali dopis Gradu nakon  što su nas obavijestili o isteku ugovora o zakupu, izjavio je Dvorski nakon dobivanja obavijesti, no jučer nam je na naše pitanje hoće li komentirati odluku Grada o podizanju tužbe protiv njegove stranke, samo odgovorio: "neću". 
Sudski epilog stoga je očekivani rasplet ove situacije, no MODES će na  ovaj način ipak još jedno vrijeme zadržati stranačke prostore. Iz nove lokalne koalicije "Zadarski blok" saznali smo kako im je upravo MODES- ov prostor trebao biti izborni stožer za izbore za mjesne odbore,  međutim odluka Grada o iseljenju to je onemogućila.
Riječ je o vrlo atraktivnom prostoru u Ulici Madijevaca 6 na Poluotoku  kojega je MODES dobio kao koalicijski partner HDZ-a s prošlih lokalnih  izbora. Tada su participirali i u radu Gradskog vijeća, a danas imaju samo jednog vijećnika u Županijskoj skupštini, čelnika stranke Rudolfa  Dvorskog.