Odajmo počast onima koji su pali za slobodu

Slika korisnika martinazd
U ponedjeljak Mimohod svjetlosti i sjećanja na Vukovar i Škabrnju
Kolika je njihova žrtva bila za naš narod, to je najmanje što im možemo dati. I učiti svoje naraštaje da njeguju uspomenu na žrtve naših civila i branitelja jer da nije bilo njih ne bi bilo ni domovine, rekla je Jasminka Bašić
Vedran SITNICA
Organizatori su najavili program Mimohoda koji će tradicionalno ići od Narodnog trga do škole, to jest Vukovarske ulice

U ponedjeljak 18.11. održava se Mimohod svjetlosti i sjećanja Vukovar - Škabrnja 1991. - Da se ne zaborave.

- Naš tradicionalni Mimohod kojim odajemo počast žrtvama započet ćemo okupljanjem na Narodnom trgu u 17.30 te u mimohodu ići do Osnovne škole Zadarski otoci. Pripremili smo prigodni program u trajanju od pola sata i nakon toga ćemo se podići na Vukovarsku ulicu i zapaliti lampione, rekao je Davor Barić, ravnatelj Osnovne škole Zadarski otoci, Davor Barić, jučer na najavnoj konferenciji u knjižnici OŠ Zadarski otoci.

Jedna od koordinatorica, učiteljica Jasminka Bašić, zamolila je sve građane Zadra koji ne mogu toga dana biti ni u Škabrnji, ni u Vukovaru, da sudjeluju u mimohodu te zapale lampione na svojim prozorima na trasi kojom prolazi mimohod. Prolazit će od Narodnog trga do Gradske knjižnice do rotora kod SAS-a, uz Višnjik prema školi te duž Vukovarske ulice na Bilom brigu.

- Kolika je njihova žrtva bila za naš narod, to je najmanje što im možemo dati. I učiti svoje naraštaje da njeguju uspomenu na žrtve naših civila i branitelja jer da nije bilo njih ne bi bilo ni domovine, rekla je Bašić.

Ivica Matešić Jeremija, istaknuo je da je u povijesti Hrvatske u Domovinskom ratu bilo prvo ujedinjenje Hrvata.

- Uvijek su se ranije Hrvati borili jedni protiv drugih. U obiteljima smo imali i partizane i domobrane i ustaše... U Domovinskom ratu svi smo se pomirili i ujedinili. To je jedini način kako možemo opstati, a ne da se raseljavamo, razdvajamo... Pozivam vas da se i taj dan ujedinimo na mimohodu i slavimo naše utemeljitelje, sve koji su dali život za ono što danas imamo, Republiku Hrvatsku, rekao je Matešić, koji će sudjelovati i u programu pred školom.

Ljubica Krcić, predsjednica Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata Zadarske županije, pozvala je svih na sudjelovanje.

- Dođite na mimohod, odajmo počast onima koji su pali za slobodu jer oni to zaslužuju, istaknula je Krcić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno