Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

HT PREMIJER LIGA Lakše se diše nakon dvije dobre utakmice

14.11.2020. 10:55


Protiv Partizana u ABA ligi je to ipak izgledalo kud i kamo bolje nego u prošlim utakmicama, dok je dvoboj protiv Splita ipak pokazao dodatno dizanje forme.
– Ovo je put koji treba da slijedimo – rekao je krilni centar Zadra Aleksandar Bursać. I zaista se tako čini. Zadrani su protiv Splita bili izuzetno dobri cijelu utakmicu, osim nekih pet minuta na kraju treće četvrtine kada je povratnik nakon ozljede u redovima Splita Ilija Đoković pogađao nemoguće trice, a jedna od njih je stigla i s centra na isteku treće četvrtine. No, odmah nakon toga su se Zadrani konsolidirali, Đoković je ispao radi pet prekršaja, a Zadar mirno priveo utakmicu kraju.


Pristup
– Imali smo izuzetan fokus tijelom cijele utakmice. Pristup je bio odličan, a pokazali smo kvalitetu i spremnost za dobar rezultat. Odlično radimo na treninzima, mnogo radimo na kondiciji, što se vidjelo i u ovoj utakmici u kojoj smo pretrčali Split.
Split je, mora se priznati, izgledao kao samo loša kopija one momčadi koja je 11 dana ranije šokirala Zadar na istom mjestu, ali u ABA ligi. Ovaj puta su »žuti« u utakmicu krenuli sporo, nemotivirano, a Zadar je to odmah krenuo kažnjavati. Odlično je odigrao Justin Carter koji stiže do svoje prave forme i jasno je da će biti glavni igrač Zadra u nastavku sezone. Osim ako ga ne spriječe ozljede. Ili ne dobiju »ponudu koja se ne odbija«. Nadamo se da neće, jer Carter radi sve. Igra odličnu obranu, čita svaku situaciju, može pogoditi odakle god treba, a jako je dobar asistent i nije tip igrača koji želi »privatizirati« utakmicu. A sve je lakše i kada se u momčadi ima Chinanu Onuakua. Osim što će nas u budućnosti uveseljavati izvođenjem slobodnih bacanja, centar Zadra uveseljavat će nas i potpunom dominacijom ispod obruča. Jako će teško Zadru biti postizati koševe u reketu. Kada je Chinanu Onuaku na parketu. Vrlo zrelu utakmicu odigrao je i Dominik Mavra, statistički najbolji igrač Zadra, a 14 koševa je uredno pospremio i Duje Brala koji zaista dobro koristi priliku koju dobiva od trenera Veljka Mršića. No, kao što je Bursać rekao, pristup je bio pravi, fokus je bio pravi i svi su više-manje dali ono što su trebali da »žuti« izgube svaku šansu u Zadru. Za razliku od prošlog puta. A još je nešto se dogodilo drugačije od prošlog puta.


Koncentracija
– Kada smo zadnji puta igrali protiv Splita, imali smo samo dva dana pauze od zadnje utakmice. Oni su imali sedam dana. Sada smo imali istu pauzu i to se osjetilo – izjavio je Mršić.
A trener Zadra svakako raduje znatno bolja utakmica protiv Partizana, kao i glatka pobjeda protiv Splita.
– Ušli smo koncentrirano u utakmicu, dečki su imali veliko zajedništvo, a to je ono što tražimo. Želimo da oni uživaju kada igraju jedni s drugima.
Ipak, treća četvrtina se nije svidjela strategu Zadra, jer tada je Split prepolovio prednost zadarskog sastava.
– U nekim trenucima smo bili malo statični, pogotovo u toj trećoj četvrtini u kojoj smo primili 28 koševa i takve stvari se što manje smiju događati. No, sve u svemu ovo je izgledalo dobro, igrači su bili sto posto koncentrirani, a sigurno da u budućnosti moramo biti još bolji, pogotovo kod traženja ritma i mijenjanja strane napada.
A u sastavu protiv Splita nisu bili Eyassu Worku niti Jan Palokaj. Prvi je završio epizodu u Zadru?
– Da – priznao je Mršić.
A kod Palokaja…
– Zategla su ga leđa pa ga nismo koristili.




Protiv Budućnosti u budućnosti, sa Sonikom u utorak
Utakmica 7. kola ABA lige koja se trebala odigrati u subotu 14. studenog između Zadra i Budućnosti u Krešinom domu odgođena je zbog pozitivnih testova gostujuće ekipe na COVID-19. Ta pomalo i očekivana vijest osvanula je jučer na abaligaškim službenim stranicama gdje je također navedeno da je odgođena i utakmica između Igokee i FMP-a isto zbog zbog zaraženih pojedinaca u beogradskom klubu i da će se o novim terminima utakmica pravovremeno obavijestiti javnost. Idući dvoboj košarkaši Zadra imat će u utorak protiv Sonik-Puntamike.


»Imali smo izuzetan fokus tijelom cijele utakmice. Pristup je bio odličan, a pokazali smo kvalitetu i spremnost za dobar rezultat. Odlično radimo na treninzima, mnogo radimo na kondiciji, što se vidjelo i u ovoj utakmici u kojoj smo pretrčali Split
Aleksandar Bursać