Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

MO SMILJEVAC Uređeni okoliš škole, javne površine i rekreativni sadržaji

14.11.2020. 13:46


Na području Mjesnog odbora Smiljevac živi oko 5.000 stanovnika, a granice tog područja su Jadranska magistrala na sjeveru, potok Ričine, Ulica Franka Lisice i Ulica Ante Starčevića. Ljudi su se u taj kvart počeli naseljavati šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su i Crvene kuće i Gaženica pripadali Mjesnoj zajednici Smiljevac. Uslijed sve većeg naseljavanja, osamdesetih godina gradski predjeli Crvene kuće i Gaženica su se odvojili u posebne mjesne zajednice. Danas je na Smiljevcu spoj starih kuća i novih zgrada, koje vežu brojni zajednički problemi koji se već godinama rješavaju u hodu. Jedan od prioriteta ovog MO-a bilo je i uređenje okoliša OŠ Smiljevac, koji je konačno »dočekao svojih pet minuta«.
Zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom Zadrom dvorište škole se malo proširilo, a prilaz koji je dugi niz godina bio loš, posebice kada je padala kiša te se skupljalo blato, sada će školarcima i djelatnicima škole konačno pružiti humanije uvjete za svakodnevno funkcioniranje. Naravno, nije se uređivao samo okoliš škole, već i površine uz njega koje će po završetku radova biti na usluzi svim našim sugrađanima.
– Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša unatrag mjesec dana pokrenuo je parterno uređenje prostora uz malonogometno igralište i osnovnu školu u Mjesnom odboru Smiljevac. Prihvatili smo inicijativu MO-a, osvježili dva postojeća boćališta, povezali opločnicima prostor za druženje, uredili i odvojili pješačku stazu od prostora za parking, dopunili javnu rasvjetu i predvidjeli mikrolokacije za dječje igralište i igralište za košarku, istaknuo je Robertino Dujela, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.
Odrađeni radovi svakako će unaprijediti kvalitetu života stanara ovog, do sada, pomalo nepravedno zapostavljenog gradskog kvarta. Osim uređenja javnih površina, te dodavanja novih rekreativnih sadržaja prostor Mjesnog odbora Smiljevac dodatno će se zazelenjeti i samim time doprinijet će se zdravijem životu na ovom području.
– Po okončanju kamenoklesarskih radova tvrtka Nasadi d.o.o. će dohraniti i oplemeniti nove zelene površine. Okvirna ulaganja u ovaj projekt su oko 250.000 kuna, dok ćemo preciznije znati nakon ispostavljene situacije ugovorenog izvođača. Siguran sam da smo stvorili dodatni osjećaj ugode našim sugrađanima iz tog dijela grada jer, složit ćete se, zatečeno stanje bilo je neprimjereno, zaključio je Dujela.