Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv gradonačelnika Paga

14.11.2020. 11:04


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na zadnjoj je sjednici odbacilo prijavu protiv gradonačelnika Paga, Ante Fabijanića prijavljenog zbog navodnih nepravilnosti u davanju koncesije.
Naime, Fabijanić je u anonimnoj prijavi optužen za izborne malverzacije plaćanjem glasova putem poduzetnika kojemu je, kako prijavitelj navodi, odobrio koncesiju, no prijava se pokazala neutemeljenom. Glasnogovornica Povjerenstva, Martina Jurišić, o nam je o njihovoj odluci kazala:
– Povjerenstvo je na današnjoj sjednici donijelo odluku da se neće pokrenuti postupak protiv dužnosnika Ante Fabijanića, gradonačelnika Grada Paga. Naime, Povjerenstvo je zaprimilo anonimnu prijavu u kojoj se u bitnome navodi da korisnik koncesije na pomorskom dobru plaća cijenu samo za 1/10 površine auto-kampa Šimuni, čime se oštećuje proračun Grada Paga. U prijavi se još navodi da je osoba kojoj je izdana koncesija »kupila« gradonačelniku Grada Paga izbore jer je svima koji su glasali za Antu Fabijanića i slikali glasački listić isplaćeno 300 kuna – kaže Jurišić, napominjući zbog kojih je još okolnosti odbačena ova prijava:
– Povjerenstvo je utvrdilo da izdavatelj koncesije na pomorskom dobru nije bio Grad Pag nego Zadarska županija te dužnosnik Ante Fabijanić, kao gradonačelnik Grada Paga, nije sudjelovao u postupku dodjele koncesije. Također, nisu utvrđene okolnosti iz kojih bi proizlazila interesna povezanost dužnosnika Ante Fabijanića s poduzetnikom čija tvrtka je dobila koncesiju. Povjerenstvo je stoga donijelo odluku o nepokretanju postupka – navode u Povjerenstvu.