Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv gradonačelnika Paga

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Nakon prijave o navodnom pogodovanju u dodjeli koncesije
Radio PAG
Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na zadnjoj je sjednici odbacilo prijavu protiv gradonačelnika Paga, Ante Fabijanića prijavljenog zbog navodnih nepravilnosti u davanju koncesije.
Naime, Fabijanić je u anonimnoj prijavi optužen za izborne malverzacije plaćanjem glasova putem poduzetnika kojemu je, kako prijavitelj navodi, odobrio koncesiju, no prijava se pokazala neutemeljenom. Glasnogovornica Povjerenstva, Martina Jurišić, o nam je o njihovoj odluci kazala:
- Povjerenstvo je na današnjoj sjednici donijelo odluku da se neće pokrenuti postupak protiv dužnosnika Ante Fabijanića, gradonačelnika Grada Paga. Naime, Povjerenstvo je zaprimilo anonimnu prijavu u kojoj se u bitnome navodi da korisnik koncesije na pomorskom dobru plaća cijenu samo za 1/10 površine auto-kampa Šimuni, čime se oštećuje proračun Grada Paga. U prijavi se još navodi da je osoba kojoj je izdana koncesija »kupila« gradonačelniku Grada Paga izbore jer je svima koji su glasali za Antu Fabijanića i slikali glasački listić isplaćeno 300 kuna - kaže Jurišić, napominjući zbog kojih je još okolnosti odbačena ova prijava:
- Povjerenstvo je utvrdilo da izdavatelj koncesije na pomorskom dobru nije bio Grad Pag nego Zadarska županija te dužnosnik Ante Fabijanić, kao gradonačelnik Grada Paga, nije sudjelovao u postupku dodjele koncesije. Također, nisu utvrđene okolnosti iz kojih bi proizlazila interesna povezanost dužnosnika Ante Fabijanića s poduzetnikom čija tvrtka je dobila koncesiju. Povjerenstvo je stoga donijelo odluku o nepokretanju postupka - navode u Povjerenstvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)