Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TREĆA HNL JUG Birkić: Urania nema nikakvu šansu osvojiti bodove u ovom dvoboju

14.11.2020. 11:21


BIOGRAD NA MORU – Biogradski Primorac danas s početkom u 14 sati na svom travnjaku u 15. kolu Treće HNL jug ugošćuje momčad iz Baške Vode, Uraniju. Biograjci su u prošlom kolu slavili na gostovanju u Dubrovniku svladavši ondašnji GOŠK rezultatom 1:3. Druga je to pobjeda u nizu i za očekivati je da će momčad iz kraljevskog grada sada protiv Uranije hvatati i treću pobjedu u nizu. Momčad iz Baške Vode je prošlog vikenda također bila uspješna pobijedivši na svom travnjaku drugoplasiranu Zagoru rezultatom 4:0. I jedni i drugi na svom kontu imaju po 19 bodova s time da je Primorac (B) trenutačno sedmoplasirani zbog bolje gol razlike. Momčad Lea Šarića domaćim slavljem želi potvrditi bodove iz Dubrovnika.
– U Dubrovniku smo odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone ukupno gledano – kazivao je Vice Birkić strijelac jednog od tri pogotka kojima je svladan GOŠK.
– Ta me partija podsjeća na onu koju smo pružili protiv Rudara u Kupu. Dominirali smo cijelu utakmicu, ali smo ovoga puta, za razliku od utakmice u Labinu svoje šanse znali i realizirati. Domaćin nam je uspio zabiti jedan pogodak, mislim čak iz zaleđa, ali više od toga nisu uspjeli. Definitivno je to bila igra koju moramo ponavljati iz utakmice u utakmicu i onda ne moramo strahovati, kako za rezultate, tako i za položaj na ljestvici.
Danas će igralištu Kazimir i Silvestar gostovati Urania.
– Riječ je o kvalitetnoj momčadi, ali nikako se ne smijemo obazirati na njih već isključivo na našu igru i ciljeve. Povezali smo dvije pobjede i taj pobjednički niz želimo nastaviti bez obzira tko nam se nalazi na suprotnoj strani. Bivši trener nas je dobro posložio, igrali smo dobro, ali rezultati nas nikako nisu htjeli. Sada nas je pod novim trenerom krenulo i ne želimo tu stati. Ova momčad po kvaliteti zaslužuje biti među tri prvoplasirane momčadi i to nam je cilj za predstojeće razdoblje.
Primorac (B) i Urania susjedi su na trećeligaškoj ljestvici s jednakim brojem osvojenih bodova, 19.
– Cijenim i respektiram momčad iz Baške Vode, ali u ovoj utakmici nemaju što tražiti. Svu nadu mogu ostaviti kod kuće, jednostavno nemaju šansi za osvajanje bodova. Mi smo 300 posto spremni i motivirani tako da niti jedan ishod osim naše pobjede ne očekujem u ovome dvoboju. Želimo nastaviti pobjednički niz i s nova tri boda se približiti vodećim momčadima Treće HNL jug – kazao je u najavi utakmice Vice Birkić.


Treća HNL jug
15. kolo, danas, 14 sati: Primorac (B) – Urania, Hrvatski vitez Posedarje – GOŠK Du., Jadran LP – Split, Zagora – Neretvanac, Zmaj (M) – OSK, Neretva – Hrvace,, Vodice – Zmaj (B). Sutra: Sloga – Uskok


»Ova momčad po kvaliteti zaslužuje biti među tri prvoplasirane momčadi i to nam je cilj za predstojeće razdoblje
Vice Birkić