Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Protiv Roanne moramo igrati bolje

Autor: Matej Lordanić

13.12.2008. 23:00
Protiv Roanne moramo igrati bolje

Foto: Zvonko KUCELIN



Košarkaši Zadra uglavnom su bili zadovoljni pobjedom i osvojenim bodovima nakon trijumfa nad slovenskom Olimpijom. Prvi je pred novinare šepajući izišao najbolji strijelac utakmice, Bugarin Dejan Ivanov.
– Dobio sam udarac u nogu, ali nije to ništa, bit će sve u redu – rekao je Ivanov, pa nastavio o utakmici:
– Najbitnije je da smo pobijedili, a uz našu pobjedu na ruku nam ide i pobjeda FMP-a u Podgorici protiv Budućnosti. Odigrali smo nešto lošiju obranu u prvome dijelu, ali mislim da je utakmica bila dobra za gledatelje. Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje i na kraju pobijedili – sažeto je utakmicu opisao bugarski reprezentativac.
Tomislav Ružić je znao da Olimpija ima kvalitetne igrače i da ih se ne smije podcijeniti:
– Olimpija nije momčad za podcijeniti jer ipak igraju Euroligu i imaju kvalitetne igrače. U prvome dijelu nismo dobro reagirali u obranu i zbog toga se nismo mogli odlijepiti na veću razliku. U utorak dočekujemo Roanne i znamo da neće biti lagano, iako smo ih pobijedili s gotovo 20 poena razlike u Francuskoj. Nedostajala su im dva ili tri igrača koja bi im se u utorak trebala vratiti, ali sve u svemu, očekuje nas teška utakmica. No, kao i uvijek, idemo na pobjedu – rekao je Ružić.
Kapetan Todor Gečevski je odigrao blizu svoga prosjeka, postigavši 13 koševa i uhvativši 8 skokova.
– Prije utakmice smo znali da je Olimpija jako dobra ekipa, što su i danas pokazali. Odlično su igrali, posebice u napadu, a mi u prvom dijelu nismo odigrali obranu kako treba. Dali smo im puno prostora, oni su dobili samopouzdanje i držali su se u igri sve do kraja. U drugom dijelu smo poboljšali obranu, ali napad je malo zakazao. Uzeli smo dva boda i ostvarili ono što smo očekivali, pogotovo poslije turbulencija posljednjih dana u klubu. Roanne? Ne znam hoće li im se vratiti ta tri igrača koja nisu igrala u našem posljednjem susretu. Znamo kako trebamo igrati protiv njih i ako to dobro odradimo, bez obzira hoće li oni biti kompletni, imamo dobre šanse. U toj utakmici trebamo potvrditi prolazak u drugi dio Eurocupa – kazao je Todor.
Jere Macura je najavio utakmicu protiv Roannea:
– Dosta smo ih lagano pobijedili u Francuskoj, ali bit će teška utakmica u utorak. Ne smijemo se opustiti, jer njima ova utakmica sve znači. Ako izgube, mogu zaboraviti drugi krug Eurocupa. Moramo ući koncentrirano i agresivno, bolje nego danas, posebice u obrani. Očekujem težu utakmicu nego u Francuskoj. Svi očekuju da će biti lagano jer smo ih tamo uvjerljivo pobijedili. Atletski su fenomenalni, ali mi smo favoriti. Imaju i oni problema s ozljedama, ali imamo i mi. Trebao bi im se vratiti šuter koji nije igrao protiv nas. Ako uđemo agresivno i čvrsto, pobjeda ne bi trebala biti upitna – kazao je Macura.