Polača i Škabrnja najzadovoljnije na odmor

Slika korisnika admin
Autor: 
pag_nogomet
Adam VIDAS
IGRAČA NI ZA LIJEK - Pag je morao "predati" utakmicu Polači

Polača je osvojili treći "trofej" u sezoni i pol. Nakon lanjske titule jesenskog i ukupnog prvaka Četvrte HNL, Polačani su prvi prošli kroz cilj i ove jeseni. Nije Polača tako impresivna kao lani, bilo je i turbulencija u njihovim redovima (promjena trenera), no nije mnogo trebalo Slobodanu Prtenjači za pohvatati konce i staviti sve u kolotečinu pobjednika. U posljednjem kolu Polača je gostovala na Pagu u utakmici koja je prekinuta u 60. minuti zbog bizarnog razloga budući da je Pag ostao sa samo šest igrača na terenu. Sabunjar se pobjedom protiv Hrvatskog viteza još jedanput potvrdio kao osvježenje lige, Galovac je popustio u drugom dijelu jeseni, a u Pridrazi mogu biti itekako zadovoljni ostvarenim u dosadašnjih 13 kola... Slijedi odmor do kraja veljače.

ŽNL

Pobjedom u zadnjem kolu i to u gostima kod pretposljednjeg Dalmatinca 2:0 Škabrnja je potvrdila naslov jesenskih prvaka pobjegavši sedam bodova najbližim pratiteljima Gorici i Novoj Zori. Škabrnja je u Crnom tek u drugom dijelu imala više od igre te je preko Grubića i veterana Šime Ivkovića uspjela postići dva pogotka i osigurati tri boda. Je li je neutralna šibenska sudačka trojka u Sukošanu dobila prolaznu ocjenu ne znamo, ali sigurno im nije bilo lako suditi u derbiju kola između Zlatne luke i Gorice. Za domaće je u prvom poluvremenu poentirao Barić, a u drugom Pavin. U Zadru borbenija momčad Nove zore je u srazu s Arbanasima došla do tri boda lakše nego se očekivalo. Presing igrom domaćinima nisu dopuštali da se puno razmašu koji su zbog toga bili prilično bezopasni i teško su dolazili u situaciju za postizanje pogotka. S druge strane iskusni Jergović je mogao raditi što je htio, a usput i postići dva pogotka. Nakon minimalne pobjede 1:0 protiv Debeljaka i Pakoštanci su ostali u igri za visok plasman. Čvrsta obrana Debeljaka na čelu s vratarom Pavićem nije popuštala sve do 70. minute, a tada je mladi rezervist Ante Stojanov riješio sve dileme oko pobjednika. U Novigradu gdje su igrali NOŠK i Bibinje gledatelji nisu vidjeli niti jedan pogodak ali su zato u hladnom Gračacu oni malobrojni mogli vidjeti čak dvanaest. Nažalost nogometaša Velebita u njihovoj mreži odsjelo je devet lopti, a kod Turanjaca samo tri. Najefikasniji kod Croatije bio je jedan od vodećih strijelaca lige Jurica Kresović koji je pogodio petardu. Doživjevši još jedan poraz (jedan bod u zadnje četiri utakmice) Zemuničani su prilično pali na ljestvici. Ovaj put poklekli su od Podgradine na igralištu u Novigradu. Podgrađani su slavili 3:1 čime su se znatno izdigli sa začelja. I Paklenica je također u zlatnoj sredini nakon visoke 4:1 pobjede nad Vrčevom. Veći dio posla bio je obavljen u prvom poluvremenu (3:1), a u nastavku pogotkom Kombure zaključena je starigradska jesen.

 ČETVRTA HNL, A

Rezultati, 13. kola: Sabunjar - HV Posedarje 1:0, Pag - Polača 0:3 (prekid u 60'), DOŠK - Krka 2:2, Galovac - SOŠK 2:2, Zrmanja - Vodice 0:3, Hajduk - Rudar 5:0, Dragovoljac je bio slobodan.

Poredak:Polača 26, Hajduk 25, Vodice 23, Dragovoljac 21, Krka 19, Sabunjar 18, Rudar 17, Zrmanja 16, Galovac 14, HV Posedarje 13, DOŠK 11, Pag i SOŠK 6.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno