Radovi vrijednih učeničkih ruku

Slika korisnika admin
fjakov1209_5
Vedran SITNICA
U manjem prostoru lakše je prikazati učeničku kreativnost

Učenička zadruga Đardin koja djeluje u OŠ Sv. Filip i Jakov po prvi put je organizirala dječji božićni sajam unutar školskih prostorija. Sajam se održavao tijekom subote i nedjelje, a učenici su izložili svoje radove koje su napravili uz pomoć svojih učitelja.

Zadruga u školi djeluje od 2006. godine, a unutar nje je nekoliko sekcija kao što su vez, grafika, buhač, mravci, informatika i mala škola informatike.

- Stoga se došlo na ideju da bi bilo dobro da izložimo radove vrijednih ruku naših učenika koji djeluju unutar zadruge, a isti tako i da naučimo ponešto od ostalih izlagača na sajmu, kazala je ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov Katica Eškinja.

Osim učenika ove škole, svoje su radove pokazali učenici OŠ Valentin Klarin iz Preka i OŠ Sukošan.

- Odlučili smo ovaj sajam smjestiti u školske prostorije jer se na velikim sajmovima njihove rukotvorine izgube, pojasnila je ravnateljica. Dio učeničkih radova prodavao se u subotu u Biogradu gdje su se prikupljala sredstva namijenjena Crvenom križu. Od dobivenih sredstava kupit će se potrebne namjernice za socijalno ugrožene osobe.

Učenici su na sajmu, koji je bio prodajni, izložili ukrase za jelke, prigodne čestitke, ekološki nakit i spare. Među brojnim eksponatima, posebnu je pažnju plijenio adventski vjenčić od kamena.

Posjetitelji sajma mogli su «na licu mjesta» vidjeti i naučiti kako se izrađuje ekološki nakit, čestitke, a imali su mogućnost i naučiti glagoljicu.

Danijela Deković, jedna od organizatora sajma, kazala je da sav ostvareni prihod namijenjen daljnjem radu sekcija unutar škola sudionica sajma.

- Koliko sredstava potrošimo za materijal, toliko i dobijemo prodajom naših radova. Važno je da ovakav oblik rada veseli djecu jer imaju priliku pokazati što sve mogu njihove ruke, zaključila je Deković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno