Slika župana Zrilića prodana za osam tisuća kuna

Slika korisnika admin
Slika "Velebit pred oluju" zadarskog župana Stipe Zrilića

Umjetnička slika "Velebit pred oluju", djelo zadarskog župana Stipe Zrilića, na humanitarnoj izložbi i aukciji umjetnina "Umjetnošću do ključa istine i slobode" u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin dostigla je cijenu od osam tisuća kuna. Cjelokupan prihod s aukcije namijenjen je sufinanciranju troškova pravne pomoći u obrani hrvatskih branitelja osumnjičenih za ratne zločine pred domaćim sudovima i Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.

- Umjetničko djelo župana Stipe Zrilića i drugih 44 hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Domovinskoga rata rezultat su 4. HVIDR-ine umjetničke kolonije održane u hotelskom kompleksu Borik u Zadru krajem protekle godine u sklopu 15. svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskoga rata u Zadru pod nazivom "Umjetnički izričaj djetlom, kistom i perom u obrani domovine". Zadar je bio domaćin i prve umjetničke kolonije, ponosno će Željko Perić, predsjednik županijske HVIDR-e, naglasivši da su oni svi ponudili svoje radove zbog pomoći braniteljima koji su optuženi po raznim optužnicama, ne pitajući za materijalnu korist.

- Župan Stipe Zrilić i drugi umjetnici sa zadarske umjetničke kolonije sudjelovanjem su pomogli u promicanju istine o Domovinskom ratu te im se zbog toga u ime svih onih branitelja uznika koji čekaju da istina pobijedi zahvaljujem, poručio je Željko Perić.

U organizacije Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a Republike Hrvatske aukcija se održala pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i ministra Tomislava Ivića. Od ukupno 99 djela s umjetničke kolonije u Zadru, na aukciji je bilo 14 djela, a za ostale radove određena je fiksna cijena.

- Danas su mnogo više nego prije potrebne su ovakve manifestacije. Hrvatski branitelji, bez obzira gdje se nalazili, zaslužuju da im se pomogne i na ovakav način, rekao je župan Stipe Zrilić čije je slikarsko umijeće poznato i izvan lokalnih i državnih okvira.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno