Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Slika župana Zrilića prodana za osam tisuća kuna

13.12.2010. 23:00
Slika župana Zrilića prodana za osam tisuća kuna


Umjetnička slika “Velebit pred oluju”, djelo zadarskog župana Stipe Zrilića, na humanitarnoj izložbi i aukciji umjetnina “Umjetnošću do ključa istine i slobode” u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin dostigla je cijenu od osam tisuća kuna. Cjelokupan prihod s aukcije namijenjen je sufinanciranju troškova pravne pomoći u obrani hrvatskih branitelja osumnjičenih za ratne zločine pred domaćim sudovima i Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.
– Umjetničko djelo župana Stipe Zrilića i drugih 44 hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Domovinskoga rata rezultat su 4. HVIDR-ine umjetničke kolonije održane u hotelskom kompleksu Borik u Zadru krajem protekle godine u sklopu 15. svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskoga rata u Zadru pod nazivom “Umjetnički izričaj djetlom, kistom i perom u obrani domovine”. Zadar je bio domaćin i prve umjetničke kolonije, ponosno će Željko Perić, predsjednik županijske HVIDR-e, naglasivši da su oni svi ponudili svoje radove zbog pomoći braniteljima koji su optuženi po raznim optužnicama, ne pitajući za materijalnu korist.
– Župan Stipe Zrilić i drugi umjetnici sa zadarske umjetničke kolonije sudjelovanjem su pomogli u promicanju istine o Domovinskom ratu te im se zbog toga u ime svih onih branitelja uznika koji čekaju da istina pobijedi zahvaljujem, poručio je Željko Perić.
U organizacije Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a Republike Hrvatske aukcija se održala pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i ministra Tomislava Ivića. Od ukupno 99 djela s umjetničke kolonije u Zadru, na aukciji je bilo 14 djela, a za ostale radove određena je fiksna cijena.
– Danas su mnogo više nego prije potrebne su ovakve manifestacije. Hrvatski branitelji, bez obzira gdje se nalazili, zaslužuju da im se pomogne i na ovakav način, rekao je župan Stipe Zrilić čije je slikarsko umijeće poznato i izvan lokalnih i državnih okvira.