Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Studenti darivali štićenike Doma za odgoj djece i mladeži

13.12.2010. 23:00
Studenti darivali štićenike Doma za odgoj djece i mladeži


U povodu blagdana Sv. Lucije studenti stanari Studentskog doma Sveučilišta u Zadru organizirali su jučer humanitarnu akciju prikupljanja darova za štićenike Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru. Studentima i predstavnicima Studentskog doma na prigodnim darovima zahvalio je Mišo Subašić, stručni voditelj.
– Akcija koju ste pokrenuli za djecu Doma je vrlo plemenita. Pomoć nam je vrlo potrebna i svaki dolazak u posjet djeci je vrlo koristan, kazao je Subašić.
 U svom radu, Dom je angažiran na stotinu strana od likovne kolonije, koncerata, organiziranja sportskih susreta na državnoj razini, a u povodu božićnih blagdana na trgu je postavljen štand s prigodnim suvenirima.
Studenti Studentskog doma ovakve akcije organiziraju već četvrtu godinu zaredom. U protekle tri godine darovali su djecu na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar, učenike s posebnim potrebama OŠ Voštarnica u te štićenike Udruge Svjetlo. Za darove studenti stanari Studentskog doma skupili su novac od svog džeparca, a dijelom darove financira i Sveučilište u Zadru.