Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Temelj garderobe Zadranki su crne hlače i bijela bluza

13.12.2010. 23:00
Temelj garderobe Zadranki su crne hlače i bijela bluza


Alma Premerl Zoko, modna savjetnica i novinarka, široj javnosti najpoznatija po modnim prilozima za «In magazin» Nove TV u petak je dijelila modne savjete Zadrankama u trgovini odjeće Mondiana te promovirala svoj priručnik «Alma savjetuje – haljine»


Modna savjetnica i novinarka Alma Premerl Zoko u petak je u trgovini odjeće Mondiana u Mercator centru predstavila svoj modni priručnik «Alma savjetuje – haljine». Promociji priručnika u kojem Premerl Zoko obrađuje haljine, od krsnih preko maturalnih, vjenčanih pa sve do haljina namijenjenih proslavi dijamantnog pira, prethodila je kratka modna revija odjeće i modnih dodataka Mondiane te modno savjetovanje za dame. Alma je, naime, upravo kroz modno savjetovanje postala prepoznatljiva u Hrvatskoj, bilo putem svoje web stranice ili pak emisije Nove TV «In magazin» u okviru koje svake srijede dijeli modne savjete ženama i muškarcima.
– Već od prvih priloga koje sam radila za ‘In magazin’ žene su me znale moliti da im još jednom ponovim ono što sam rekla. ‘Brzo si to rekla, ajde ponovi mi još jednom’, slijedili bi upiti nakon svakog TV priloga pa sam zaključila da žene žele imati sve moje savjete na jednom mjestu, da im nije dovoljno nekoliko minuta na televiziji. Sumirala sam stoga rečeno, skupila modne savjete te u travnju ove godine izdala svoj prvi modni priručnik, a sada i ovaj drugi priručnik u kojem posebno obrađujem haljine, naglasila je Alma.
Da je Alma napravila dobar potez, moglo se zaključiti i po broju molbi za modne savjete te večeri na promociji okupljenih Zadranki koje su strpljivo čekale u redu da im Alma pokaže kako izabrati primjerenu odjeću.
– Ovo je prvi put da me neko ovako savjetuje. Što reći nego da sam oduševljena. Ovakva događanja bi trebalo češće organizirati, rekla nam je gospođa Miranda Perinčić koja je te večeri naučila nešto novo, kako nam je priznala.
– Niska sam rastom pa mi je Alma savjetovala uže hlače, naspram širokih hlača što sam ih do sada nosila i koje mi apsolutno nisu stajale. Poslije ovog predavanja definitivno puno više znam, naglasila je gospođa Miranda.
– Zadranke imaju stila i znaju se odjenuti, no temelj njihove garderobe uglavnom su crne hlače i bijele košulje što su ih vjerojatno davno naučile njihove mame. Dakako, nema u tome ničega lošeg, bijelo i crno su klasika, no treba ponekad i odstupiti od uobičajenog, posegnuti za bojama koje tako puno mogu napraviti za figuru. Jedna, primjerice, crvena haljina, zelena košulja ili narančasta tako puno mogu osvježiti svaku osobu, posebice nešto ozbiljnije dame, naglašava Alma.
Jedna od prvih dama koje su poslušale Almin savjet bila je gospođa Grozdana Zovak koja je nakon savjetovanja s Almom kupila kompletno novu garderobu, od glave do pete.
– Spasila me, skroz sam se krivo oblačila, a onda mi je Alma dala ove prekrasne savjete. Do sada sam se oblačila staromodno, a sada se oblačim moderno. Nosila sam dugačke suknje, sada nosim kraće, nosila sam niske pete, sada nosim više, nosila sam tamne boje, sada nosim svjetlije… Ovo je potpuni zaokret i na tome sam zahvalna Almi, poručila je gospođa Grozdana.
Treću damu koju smo zatekli kod Alme nije trebalo ništa naučiti, njen problem bili su i ostali samo konfekcijski brojevi.
– Znam dobro što mi pristaje, što je Alma odmah vidjela, tako da me nije imala što savjetovati, no moj je problem naći odgovarajući nešto veći konfekcijski broj, požalila se Marija Zelenčić.


 ISKORISTITE RASPRODAJE!




– Za ovu zimu trend su rasprodaje koje, kako je sezona na izmaku, samo što nisu počele. To treba svakako iskoristiti. Inače ove sezone dosta se nosi vuna i tvid, a od boja puno sive i crvene te ljubičaste od prošle sezone. Sljedeće godine, u proljeće, nosit će se bež, puno ružičastog i tirkiznog, a u modu se vraća i narančasta boja. Ono što je bitno istaknuti je da je moda zapravo jedna igra. Meni, mojoj mami, sestri ili, pak, prijateljici neće stajati ista haljina ako nismo isti tip građe. Odijevanje treba znati prilagoditi bontonu, ne može istu haljinu nositi žena od 30 ili 60 godina. Sve to ovisi o građi tijela što znači da moramo znati pokriti određene dijelove tijela koji se trebaju pokriti te istaknuti ono što treba istaknuti, objašnjava Alma.