Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Baka Mraz posjetila mališane na odjelu Pedijatrije

13.12.2011. 23:00
Baka Mraz posjetila mališane na odjelu Pedijatrije


U mjesecu darivanja ljudi jedni druge potiču na dobra djela, a najveći poticaj svima je zasigurno osmijeh djeteta. Tako su se ovih dana mnogi sjetili Dječjeg odjela zadarske Opće bolnice. Dok prvašići iz produženog boravka 1.a razreda u OŠ Petra Preradovića prikupljaju igračke koje će sutra odnijeti na Pedijatriju, danas su male pacijente posjetili djelatnici tvrtke Allianz Zagreb d.d. i njihova Baka Mraz.
Prvašići iz Preradovića su odlučili skupljati igračke za djecu na Pedijatriji nakon što je jedna njihova kolegica tamo provela nekoliko dana.
– Rekla je da su joj u bolnici nedostajale barbike pa smo odlučili skupiti igračke i odnijeti ih na Odjel. Djeca i roditelji su se rado odazvali i djeci se nije teško odreći svojih igračaka. Mnogi imaju puno stvari koje im ni ne trebaju, a nekome drugome bi značile puno. Zato i proširujemo akciju pa ćemo uskoro početi skupljati potrepštine za djecu bez roditeljske skrbi, rekla je učiteljica Martina Skroče.
Bojanke, igračke, lopte i baloni razveselili su djecu na pedijatriji i jučer. Djelatnici Poslovnice Zadar tvrtke Allianz, voditelj Poslovnice Karlo Pobi i Baka Mraz odnijeli su djeci darove. Njihova tvrtka humanitarno djeluje na državnoj razini, ali djelatnici zadarske Poslovnice su željeli dati svoj doprinos i na lokalnoj. Tako će se, kažu, potruditi da ovo darivanje i druženje s djecom na Pedijatriji postane tradicionalno i to tijekom cijele godine, a ne samo za vrijeme blagdana.