Djeca napokon ušla u novu zgradu Kazališta lutaka!

Slika korisnika admin
klz_drago c. i tvornica cokolade_3
Filip BRALA
Prvi dio predstave odigran je u Sv. Dominiku, da bi potom publika za Wonkom u drugom dijelu predstave krenula u Tvornicu čokolade, odnosno u veliku dvoranu novoga Kazališta lutaka...

Predstava je prekrasna, puno je simbolike, iz te male potleušice prelazimo u našu tvornicu snova, tvornicu čokolade. Nadam se da će sve dobro proći i da će se publika zabaviti kao što bi to i trebalo biti u ovakvom trenutku, komentirala je Iris Pavić-Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar neposredno prije sinoćnje pretpremijere "Drago Č. i tvornica čokolade" kojom je konačno otvorena nova zgrada Kazališta lutaka. Otvorenje je prošlo bez previše pompe, a iako je službena premijera predstave tek sutra u 19 sati iz Kazališta su odlučili svojoj vjernoj publici svih ovih godina, najmlađima i njihovim roditeljima, pokloniti pretpremijeru najnovije predstave povodom blagdana Sv. Luce.

Predstava je nastala po poznatom romanu Roalda Dahla "Charlie i tvornica čokolade", prijevod potpisuje Luko Paljetak, a režiju Zlatko Sviben.

Priča je to o siromašnom dječaku Dragi Č. koji zajedno s roditeljima, djedama i bakama živi u barakama. Njegov svijet promijeni se nakon što osvoji zlatnu ulaznicu za ulazak u Tvornicu čokolade Willya Wonke te s još nekoliko djece kreće njegova pustolovina do sreće.

Predstava je igrana u dva dijela. Prvi dio koji se odigrava u barakama simbolično je igran u Sv. Dominiku da bi potom publika za Wonkom u drugom dijelu predstave krenula u Tvornicu čokolade, odnosno u prekrasnu veliku dvoranu novoga Kazališta lutaka.

- Moram priznati puna sam straha, valjda će cijela ova priča nakon 26 godina konačno profunkcionirati kako treba. Zgrada je kompleksna, predstava je iznimno zahtjevna, u radu na njoj sudjeluje čitavo kazalište, glumci su umorni kao i tehnika. Ipak radi se o prekrasnoj priči i nadam se da će sve dobro proći, otkrila je Pavić-Tumpa pomiješane osjećaje sreće i straha prije pretpremijere. Lutkarima su se želje ipak ostvarile. Predstava je prošla u najboljem redu, a osmijeh na licima mališana i njihovih roditelja potvrdio je da im je to zaista bio najljepši poklon za Svetu Lucu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno