Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Klub “Tim” proslavio 12. rođendan

13.12.2011. 23:00
Klub “Tim” proslavio 12. rođendan


Klub “Tim”, koji djeluje u sklopu Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom “Svjetlo”, danas je proslavio 12. rođendan. Članovi, korisnici i voditelji kluba, rođendan su proslavili u restoranu Hotela “Iž”, a maloj i skromnoj proslavi pridružili su se i predstavnici Grada Zadra, dogradonačelnik Dražen Grgurović, pročelnik za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut, pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić te pročelnica za gradsku samoupravu i opće poslove Dolores Grdović-Kalmeta. Predsjednica Udruge “Svjetlo” Irena Palčić pozdravila je okupljene te im zaželjela sretne blagdane:
– Ako što možemo poželjeti u novoj godini, to su nove prostorije. Korisnika je sve veći broj, a nama su zidovi počeli pucati koliko nam je tijesno. Novi prostor za rad “Timovcima” je najvažniji, kako bi smo našim članovima pružili bolje uvjete za druženje, poručila je Palčić.
Gradonačelnik Grgurović kazao je kako Grad, zbog vrlo sporog punjenja proračuna, jedva uspjeva pokrivati obveze prema korisnicima proračuna, ali da su osobe s posebnim potrebama ipak prioritet:
– Radimo u okviru naših mogućnosti i teško nam je što zbog financijskih poteškoća kasnimo u izvršavanju svojih obveza. Ove godine, nažalost, nismo uspjeli doći do novih prostora za potrebe Udruge “Svjetlo”, ali vjerujemo da će Centar u Mocirama konačno biti dovršen u 2012. godini, tako da će taj problem konačno biti priveden kraju, poručio je Grgurović.
U klub “Tim” na poludnevni boravak, u trajanju od četiri sata, svakodnevno dolazi više od 20 članova, a prostorije zaista postanu tijesne kada ih dođe već 15. U takvim je uvjetima teško organizirati radionice i družiti se, ali zahvaljujući strpljenju malog i požrtvovnog voditeljskog tima, sve uspiju pa su tako i za prigodu današnje rođendana uvježbali i otpjevali dvije božićne pjesme.