Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Optuženi negirao prodaju heroina i kokaina

13.12.2011. 23:00
Optuženi negirao prodaju heroina i kokaina


Željko Rep optužen je da je u najmanje 68 navrata prodao drogu osmorici ovisnika od čega u čak 30 navrata Tihomiru Bubičiću. Prodaje je, prema optužbi, obavljao nakon prethodnih telefonskih dogovora, a uhićen je nakon policijskog prisluškivanja i praćenja


Zbog optužbe da je u najmanje 68 navrata ovisnicima na zadarskom području prodao heroin i kokain, jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje 24-godišnjem Željku Repu.
Zbog istog kaznenog djela već ranije osuđivanog Zadranina, tužiteljstvo tereti da je od polovice 2008. do 9. prosinca 2010. godine prema prethodnom dogovoru putem mobitela ili neposredno, osmorici ovisnika, koji su ujedno u sudskom postupku predloženi i kao svjedoci, prodao heroin i kokain. U optužnici se navodi da je Rep jedan gram kokaina naplaćivao 500 kuna, dok je 0,5 grama heroina prodavao za 200 kuna.
 Tereti se da je najčešće prodavao Tihomiru Bubičiću i to tako da bi se prethodno dogovorili mobitelom kojeg su prisluškivali policajci Odjela za narkotike, a nakon što su saznali da se Rep opet vratio dilanju čime se bavio još u vrijeme dok je bio maloljetnik i zbog čega je “gulio” godinu i pol zatvora.
– U najmanje 30 navrata optuženik je Tihomiru Bubičiću po prethodnom telefonskom dogovoru prodao količinu od najmanje 33 grama kokaina, a 13. siječnja 2010. paketić s 0,36 grama, čime je u konačnici zaradio 16.500 kuna – navedeno je u optužnici Županijskog državnog odvjetništva koje u ovom postupku zastupa Radovan Marijanović.
Na jučerašnjoj raspravi u svojstvu svjedoka saslušan je jedan od Repovih kupaca – Ivan Grbić zvani Žiki iz Privlake, koji je još u istrazi priznao da je od Repa u pet, šest navrata kupio heroin. No, nakon što je jučer sjeo na svjedočku klupu, Grbić je izmijenio iskaz rekavši da mu je “Rep samo sredio heroin”.
– On nije radio s heroinom, nego mi je samo sredio u pet, šest navrata jer sam bio dosadan – rekao je Grbić. No, na pitanje predsjednika Sudskog vijeća Borisa Radmana da pojasni što to konkretno znači, Grbić je samo slijegao ramenima ponavljajući kako on ne zna je li Rep drogu nabavljao od treće osobe i je li toj osobi davao novac. Ispričao je da se s optuženikom poznaje još iz srednjoškolskih klupa, no da se nakon završetka školovanja nisu družili, već samo povremeno čuli. Kao razlog za to što su u više navrata razgovarali mobitelom, mladić je naveo svoj dug od 400 kuna Repu koji mu, kako je na koncu priznao, ni do danas nije vratio. Pojasnio je, međutim, da taj dug nema veze s heroinom, a to je u svom iskazu potvrdio i sam optuženik. No, prema njegovoj priči riječ je o iznosu od tisuću kuna.
– Molio me da mu posudim tisuću kuna i obećao da će mi za mjesec, najduže dva, vratiti. Međutim, ni do danas mi novac nije vratio pa me zbog toga i tereti za prodaju – rekao je Rep, a imao je objašnjenje i za ostale osobe koje se u optužnici spominju kao njegovi kupci. Pojasnio je kako je on u to vrijeme bio ovisnik te da je zajedno s njima nabavljao kokain.
– Tako nam je svima bilo lakše doći do droge i upravo zbog toga je Bubičić bio kod mene tog dana kada ga je policija uhitila i kod njega našla kokain. Kupili smo ga zajedno od osobe koju ne želim imenovati i kod mene podijelili – ispričao je Rep.
U nastavku suđenja svjedočila je i vještakinja psihijatrijske struke koja je rekla da je kod optuženika primijetila kako ima razvijen poremećaj osobnosti te da je u inkriminirano vrijeme koristio i kokain i marihuanu, zbog čega nije mogao normalno funkcionirati.
Suđenje se nastavlja.