Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Tko se igra taj se voli”

13.12.2011. 23:00
“Tko se igra taj se voli”


Cilj ove akcije je da se potakne socijalna osjetljivost, ali i pomogne potrebitima. Mi u klubu nastojimo kod naših mladih razviti taj osjećaj, a ova akcija dokaz je da ta humanitarna nota postoji, kazao je Petrović


U organizaciji Rukometnog kluba Mini sunce, biogradskog Gradskog društva Crvenog križa i osnovne škole Biograd na Moru, provedena je humanitarna akcija pod nazivom “Tko se igra taj se voli”. Riječ je o akciji prikupljanja športske opreme, pribora te didaktičkih igračaka za potrebe djece u domovima.
– Cilj ove akcije je da se potakne socijalna osjetljivost, ali i pomogne potrebitima. Mi u klubu nastojimo kod naših mladih razviti taj osjećaj, a ova akcija, odnosno odaziv najbolji je dokaz da ta humanitarna nota kod naših članova, ali i drugih mladih u gradu doista postoji, kazao je Zvonimir Petrović, voditelj biogradskog RK Mini sunce i odgojitelj u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar, dodajući da su pozvali sportske klubove, udruge i pojedince da se odazovu akciji te da su zadovoljni prikupljenim količinama sportske odjeće, obuće, rekvizita te igračaka. U ovo predblagdansko vrijeme darovi će otputovati na adrese domova za djecu i mladež.
– Iz osobnog iskustva znam da je sport iznimno važan za mlade ljude, ali za one u domovima on ima i posebno značenje. Kako sam i voditelj sportskih aktivnosti u Domu za mladež Zadar, mogu sa sigurnošću kazati da je bavljenje sportom kod djece s poremećajem ponašanja doista veliki ispušni ventil. Uz to pokazalo se da medalje koje smo osvajali na raznim natjecanjima, takozvanim Domijadama, za naše štićenike imaju itekako veliko značenje u njihovu odgoju i rehabilitaciji, rekao je Petrović.
Lijepo je što će u ovo predblagdansko vrijeme i njihovi paketi sa sportskim odjećom i rekvizitima uljepšati Božić i obradovati djecu i mladež u nekom od 11 domova u Hrvatskoj.