Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Humanitarni božićni sajam premješten u City Galleriju

Autor: Ivana Burica

13.12.2012. 23:00
Humanitarni božićni sajam premješten u City Galleriju

Foto: Zvonko KUCELIN



Sutra i prekosutra održava se Humanitarni  božićni sajam 2012. koji  Udruga za Down sindrom  Zadarske županije organizira u suradnji sa Udrugom  Brodarica.
Zbog najavljenih oborina  sajam se s lokacije na športskom igralištu kod Mjesnog  odbora Brodarica premješta  u City Galleriju. Točnije, na  natkriveni prostor gdje se  inače nalazi zelena tržnica.
Program će oba dana  održavanja sajma započinjati u 14 i trajati do 20 sati.
Svakog dana će se spremati specijalitet dana, a sajam će posjetiti i Djed  Božićnjak.
Bit će organizirano mjerenje šećera i krvnog tlaka, a  na sajmu će sudjelovati i  dječji vrtići “Vrapčić”, “Grigor Vitez” i “Radost”, Dom za  starije i nemoćne osobe Zadar, Osnovne škole Smiljevac i Š.K.Benje, Ljekarna  Jerkin, OPG Joskro, Bauerfeind, koji će izlagati i u  humanitarne svrhe prodavati svoje radove i proizvode. U  zabavnom dijelu će nastupati Dječji zbor osnovne  glazbene škole Sv. Benedikta  u Zadru, Dječji zbor župe  Belafuža, Zaratino Band i  Blues Deluxe.
U sklopu sajma bit će upriličena i  humanitarna prodaja  božićnih jelki. Jelke će se u  razdoblju od 15. do 22. prosinca moći kupiti svakog dana od 9 do 18 satina športskom igralištu kod Mjesnog odbora Brodarica.
Sav prihod sajma ide  Udruzi za Down sindrom  Zadarske županije koja je  zbog ukidanja pomoći od  strane Ministarstva socijalne politike i mladih zapala u  financijske poteškoće.
– Zbog toga smo morali  ukinuti neke projekte. No  rad udruga ovakvog tipa mora biti kontinuiran jer kad  stanete sve ide natrag te se  poništava i ono što ste postigli, pojasnila je  predsjednica Udruge Suzana Periša  koja je istaknula  da je Udruga proteklih godina zaista  dobro radila.
To se najbolje vidi po rezultatima kao što su poboljšanje zdravstvene zaštite  djece s Down sindromom,  uvođenje rane intervencije  te integracije djece u redovne vrtiće i škole. U Zadarskoj je županiji prvo dijete s  Down sindromom u redovnu  školu upisano 2010. godine,  a ove školske godine “normalne” škole pohađa čak četvero djece s Down sindromom.


Program Sajma


15. prosinca
– 14 h – Otvaranje sajma; Bauerfeind mjerenje šećera i  krvnog tlaka
– 15 h – Dječji zbor župe Belafuža
– 17 h – Specijalitet dana (Pašta fažol, kuhano vino,  fritule)
18 – Dječji zbor škole Sv. Benedikta; dolazak Djeda  Božićnjaka
16. prosinca
– 9 h – Humanitarna prodaja božićnih jelki
– 14 h – Otvaranje sajma; Bauerfeind mjerenje šećera i  krvnog tlaka
– 15 h – Nastup Osnovne škole Smiljevac i Osnovne  škole Š. K. Benje; dolazak Djeda Božićnjaka
– 16 h – Zaratino Band
– 17 h – Specijalitet dana (Gulaš, kuhano vino, fritule)
– 18 h – Blues Deluxe