Lovci su ti koji vode brigu o divljači

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

U prigodi božićno-novogodišnjih blagdana u organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića, dopredsjednika Nevena Jurjevića, tajnika Roka Pavića i ostalih članova Izvršnog odbora, upriličen je tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak. Lovačka veselica upriličena je prošloga petka u restoranu "Pineta" u Kožinu, a pozivu organizatora i domaćina odazvalo se 80-ak uzvanika.

Među njima su bili članovi Izvršnog odbora LSZŽ, njegovi predavači i ispitivači i lovno kinološki suci, predsjednici Povjerenstva za lovni turizam, statutarno-pravna pitanja i kinologiju, predsjednici i tajnici svih 17 Lovačkih društava s prostora županije koji djeluju u okrilju LSZŽ kao i doajeni zadarskog lovstva, kinologije i streljaštva Vjekoslav Vjeko Surać, Ante Peša, Mate Petrić, Danijel Telesmanić, Slavko Pernar i Ivo Govorčin. Od gostiju bili su zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, dopredsjednik Hrvatskog Lovačkog saveza Mladen Balić, pročelnik Županijskog ureda za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo Danijel Segarić, glavni županijski lovni inspektor Joip Nekić, predsjednik Uprave riječkog Novog lista Neven Klarin, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra Željko Šoša, upravitelj Hrvatskih šuma Zadar Dean Žagar te ostali gosti.

Lovišta dana na upravljanje lovačkim udrugama

Goste i uzvanike je pozdravio predsjednik Perić te ih je zamolio da se svi minutom šutnje poklone umrlim lovcima u proteklih 365 dana kao i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata. Osvrćući se na godinu na izmaku rekao je kako je ona unatoč štednji i recesiji bila uspješna za lovce Zadarske županije.

- Želim u svoje osobno te u ime svih naših dvije tisuće i petsto lovaca zahvaliti utemeljiteljima našeg saveza i svima onima koji su ga kroz proteklih 20 godina vodili na najbolji mogući način. Za rad naših udruga na terenu mogu samo izreći riječi hvale, ali ipak smo dužni još više pridati pozornosti uzgoju, zaštiti i očuvanju divljači te očuvanju prirodnog okoliša. Posebno sam radostan što vam mogu priopćiti radosnu vijest da je danas na skupštini Zadarske županije odlukom župana Stipe Zrilića i svih skupštinara svim našim lovačkim udrugama u narednih deset godina bez javnog natječaja ponovno dano upravljanje lovištima. To je za sve nas od iznimne važnosti i zato još jednom hvala našem županu Zriliću i svim skupštinarima. Dali su nam povjerenje i sigurni ih nećemo razočarati. Ovu prigodu također želim iskoristiti da svima vama ovdje okupljenima i vašim obiteljima kao i lovcima vaših udruga i njihovim obiteljima zaželim čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu uz onu lovačku inačicu bila nam Dobra Kob, rekao je uz ostalo predsjednik Perić.

Biti lovac je častan hobi

 Obraćajući se okupljenima gradonačelnik Božidar Kalmeta je kazao kako mu je posebna čast i zadovoljstvo kao lovcu nazočiti navedenom okupljanju.

- Biti lovac je prije svega častan hobi i nešto što mora doprinositi zaštiti i reprodukciji divljači. Lovci nisu ti koji samo pucaju, kako neki misle već i oni koji vode brigu o toj divljači. Grad Zadar je do sada podupirao rad LSZŽ što će i ubuduće činiti. Želim da vama i vašim obiteljima naredna godina bude još bolja u svim vidovima a posebno u zdravlju. Neka vas u lovištima prati Dobra Kob, istaknuo je Kalmeta.

 Zadarskim je lovcima u ime predsjednika Hrvatskog Lovačkog saveza Đure Dečaka prenio njegov izaslanik i dopredsjednik Mladen Balić.

- Osobno se želim zahvaliti županu Zriliću i članovima Županijske skupštine na činu kojeg su proveli danas u skupštini čime su nam svima uveličali ovaj dan. S ovdje nazočnim vašim vodstvom pojačat ćemo rad na uzgoju i zaštiti divljači te posebno na razvoj lovnog turizma u vašim lovištima. Jučer je bio Dan Hrvatskog Lovačkog saveza koji je kao što vam je poznato nedavno proslavio 90 godina uspješnog rada i postojanja. U svoje osobno te u ime predsjednika Dečaka i svih članova Izvršnog odbora želim vama i članovima vaših obitelji blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu, kazao je Balić.

 Domaćini i gosti svoje su zajedničko druženje nastavili do kasnih večernjih sati uz dobru lovačku spizu koju im je pripremilo vrijedno osoblje restorana "Pineta".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno