Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

3,5 milijuna kuna za bolji Višnjik

13.12.2016. 23:00
3,5 milijuna kuna za bolji Višnjik


Jučer je na e-oglasniku javne nabave objavljen poziv, temeljem Zakona o javnoj nabavi, za nadmetanje za dva zahvata u kompleksu SC Višnjik. Prvi zahvat odnosi se na rekonstrukciju i održavanje javne rasvjete u procijenjenom iznosu od milijun i 400 tisuća kuna. Drugi zahvat je rekonstrukcija atletske staze i vanjskih sportskih terena za što će se izdvojiti dva milijuna i 100 tisuća kuna.
Grad Zadar izdvojio je tri i pol milijuna kuna za radove čija je svrha obnova postojećih sportskih površina, ali u velikoj mjeri oštećenih i slabo održavanih tijekom prethodnih desetljeća, čija će realizacija znatno podignuti standard za sportaše i za rekreativce. Obnovu postojećih sportskih površina nedavno je najavio i razloge obrazložio i gradonačelnik Božidar Kalmeta. Kad sve bude gotovo, puno će se obradovati brojni zadarski (i županijski jer je jedina atletska staza u županiji na Višnjiku) atletičari iz nekoliko klubova. Oni su, naime, godinama ukazivali na neodgovarajuće infrastrukturne uvjete za realizaciju svojih planova i programa. S mrtve točke stvar se značajno pomakla tek nakon što je temeljem odluke Gradskoga vijeća gospodarenje južnim dijelom kompleksa (nogometno igralište, atletska staza, okolni tereni) preuzeo SC Višnjik.
Tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na pozivu za nadmetanje za oba zahvata svoje ponude mogu dostaviti do 2. siječnja 2017. Poslije otvaranja ponuda i odabira izvođača, kao i roka za rješavanje možebitnih žalbi, otvaranje radova moglo bi biti krajem siječnja ili početkom veljače sljedeće godine. U konačnici, oba zahvata trebala bi biti dovršena najkasnije krajem travnja 2017.