Marin Pucar na čelu Udruge dobavljača Agrokora

Slika korisnika valentinam
Osnivačka skupština
Autor: 
Osnivači Udruge su Adris grupa, Alca, Atlantic, Awt, Badel, Croatia osiguranje, Franck, Granolio, Kraš, Mlinar, Podravka, Saponia, TDR, Vindija i Žito. Udruga je, kako ističu osnivači, otvorena za sve Agrokorove vjerovnike
Hina
Za predsjednika udruge izabran je Zadranin Marin Pucar

Udruga dobavljača Agrokora utemeljena je u četvrtak na osnivačkoj skupštini na kojoj su sudjelovali predstavnici 15 Agrokorovih dobavljača, a po riječima njezina predsjednika Marina Pucara, Udruga želi zajedno s bankama, ostalim vjerovnicima i izvanrednom upravom sukreirati nagodbu koja će biti u interesu prvenstveno dobavljača.

Osnivači Udruge su Adris grupa, Alca, Atlantic, Awt, Badel, Croatia osiguranje, Franck, Granolio, Kraš, Mlinar, Podravka, Saponia, TDR, Vindija i Žito. Udruga je, kako ističu osnivači, otvorena za sve Agrokorove vjerovnike.

Na čelo Udruge, odnosno Upravnog odbora koji ima devet članova, izabran je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar. 

Po riječima Marina Pucara, Udruga dobavljača, koja je dosad djelovala neformalno, bila je presudni sudionik stabilizacije i opstojnosti Agrokora. "Na kraju krajeva mi smo bili ti koji smo potaknuli da donese 'lex Agrokor' i ovim putem zahvaljujemo Vladi na tom zakonu kojim je institucionalizirala cijeli ovaj proces. Sada smo došli u situaciju i vrijeme kada se svi dobavljači žele formalno udružiti i zaštititi svoje interese", rekao je Pucar.

 Kazao je da je Udruga danas definirala svoje organe, a u njezinim tijelima su najznačajnije kompanije hrvatskog gospodarstva. "Mi želimo artikulirati svoje interese, biti aktivni sudionici procesa koji će se u idućem razdoblju odvijati i želimo zajedno s bankama i ostalim vjerovnicima i s izvanrednom upravom sukreirati nagodbu koja će biti u interesu prvenstveno nas dobavljača, pa onda i svih ostalih vjerovnika, kako bi sačuvali opstojnost Agrokora, ali isto tako kako bi sačuvali i opstojnost svih kompanija dobavljača i proizvođača u Hrvatskoj", naveo je.

Pucar je napomenuo da zasigurno ne žele ugroziti opstojnost i funkcioniranje kompanija čiji su vjerovnici. "To je prvi i zajednički interes svih dobavljača koji su u udruzi. Ali isto tako smo svjesni, kada smo podržavali Agrokor i maloprodajne lance da zadrže svoju stabilnost i tržišne pozicije, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, da želimo da to tako ostane i u budućnosti na način da pronađemo zajednički model, kojim će svi dobavljači i hrvatsko gospodarstvo funkcionirati na uspješan i održiv način u budućnosti", naveo je. Pojasnio je da je Udruga platforma kojoj bi trebali pristupiti svi dobavljači.

Na upit je li im konačni cilj preuzimanje dijela Konzuma ili jednog dijela te kompanije, Pucar je rekao da je prvenstveni cilj očuvanje opstojnosti dobavljača. "Znate da nismo svi u istoj poziciji, da su pojedini dobavljači izloženi više prema Agrokoru. Rekao bih da je prvenstveni cilj da napravimo model u kojem će svi dobavljači i proizvođači u hrvatskom gospodarstvu naći model da zadrže svoju opstojnost i stabilnost, a onda isto tako želimo zadržati stabilnost Agrokora i njegove nagodbe", istaknuo je.

Rekao je i da će se prva prezentacija nacrta nagodbe održati 21. prosinca. "Imamo neke obrise, nismo u ovom trenutku svi zadovoljni s tom nagodbom. U svakom slučaju, cilj udruge je da zaštiti interese dobavljača, da oni dobavljači koji bi s takvim nacrtom bili ugroženi zauzmu pozicije i sudjeluju u kreiranju završnog nacrta nagodbe, da ne dođu u poteškoće, jer nije nikome u interesu da ugrozi bilo kojeg dobavljača, da u idućem razdoblju ne može osigurati svoje proizvode i svoje brendove na policama Konzuma", zaključio je Pucar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika branimir
MARIN PUCAR,,,ŠTA SE DEŠAVA S NAŠOM DRŽAVOM HRVATSKOM,,,,,,,OVAJ PUCAR JE BIJA NA STRANI ČETNIKA I PUCA JE PO HRVATSKOJ,,UBIJA JE NAŠE LJUDE,UBIJA JE HRVATE I SAD VRŠI NEKU FUNKCIJU U DRŽAVI HRVATSKOJ,,,,,,KO JE ODE LUD,,,,,SAMO CU RECI NA KRAJU,,,NISTE VI SVIJESNI ŠTA CE VAMA BITI ,,I SVIM IZDAJNICIMA,,,,,,OVAJ JE MARIN PUCAR PUCA PO HRVATSKOJ,,,A U ZADRU JE 1990,TAKO NEŠTO,,PUCAR KOJI ŽIVE NA ILI KOD IZLAZAA U GRAD,ISPOD CRNOG ILI NASUPROT SUPER NOVE IMA KUCU I IZ TE KUCE JE UBIJA HRVATSKOG ČOVIKA,VOJNIKA,,,,,,TO JE MARIN PUCAR ČETNICI KOJI SU UBIJALI HRVATE,,,,,,SAMO NEBRINI MARINE,,---------ZA DOM SPREMNI..