Povelje Mati Petriću i Danijelu Telesmaniću

Slika korisnika valentinam
Druženje umirovljenih obrtnika
Nekadašnji obrtnici su istaknuli kako je u samim počecima obrtništva bilo izuzetno teško biti obrtnik jer u društvu nisu uživali potporu, no isto tako nije ni danas obrtnicima lako uslijed prevelike regulacije poslovanja, poreznog preopterećenja i velikog broja konkurenata na otvorenom tržištu
Uručena su i priznanja za doprinos obrtništvu

 Udruženje obrtnika Zadar je u povodu proslave Božića i nadolazećih blagdana, organiziralo tradicionalno druženje i ručak za umirovljene obrtnike, osnivače Udruženja obrtnika Zadar, kao i nekadašnje aktivne članove tijela Udruženja.

Predsjednik Udruženja Mladen Malta je na početku druženja poželio dobrodošlicu, te pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim obrtnicima, a posebno nedavno preminulom Željku Lordaniću, nekadašnjem predsjedniku Udruženja obrtnika Zadar u mandatima 1977.-1979. i 1984.-1986. Svima im je upućena zahvala na njihovom nekadašnjem doprinosu razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Ovom prigodom je Stjepan Knežević, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, u ime Hrvatske obrtničke komore uručio povelje HOK-a umirovljenim članovima Udruženja obrtnika Zadar Danijelu Telesmaniću i Mati Petriću, za dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva i aktivnosti u zastupanju interesa obrtnika.

Među prisutnim obrtnicima bili su nekadašnji osnivači Udruženja, aktivni članovi tijela kao i određeni broj nedavno umirovljenih obrtnika. Nekadašnji obrtnici su istaknuli kako je u samim počecima obrtništva bilo izuzetno teško biti obrtnik jer u društvu nisu uživali potporu, no isto tako nije ni danas obrtnicima lako uslijed prevelike regulacije poslovanja, poreznog preopterećenja i velikog broja konkurenata na otvorenom tržištu.

Na ovom sada već tradicionalnom druženju prisutni su razmijenili iskustva i uspomene iz razdoblja njihovog obrtničkog rada. S obzirom na odaziv i zadovoljstvo druženja, potvrđena je potreba za nastavkom organiziranja ovakvih susreta. Druženje je ujedno bilo prilika da se nekadašnji članovi informiraju o trenutnom stanju u obrtništvu i drugim aktualnostima u Udruženju obrtnika Zadar. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno