U prostorijama Otočnog sabora otvorena izložba otočnih fotografa

Slika korisnika valentinam
S OKUSOM SOLI
Autor: 
Na izložbi se mogu vidjeti djela, odnosno fotografije koje pričaju o otočnim detaljima i ljudima. Mogu se vidjeti i "ljetne" fotografije te regate brodova
Marin GOSPIĆ
Na izložbi se mogu vidjeti fotografije koje pričaju priču o otočnim detaljima i ljudima

Svake godine u ovo blagdansko vrijeme upriličimo tradicionalnu izložbu naših otočnih fotografa u organizaciji foto-kluba Kornat koji broji 20-tak članova. Ovo je 11. po redu izložba, a osim u Zadru, 19 autora, otočnih fotografa izlagalo je do sada i u Zagrebu, Malom Lošinju, Korčuli. Ovaj put na izložbi se može vidjeti 37 autorskih djela - rekao je prigodom otvorenja izložbe otočnih fotografa u prostorijama Otočnog sabora Ante Jaša selektor i predsjednik foto kluba Kornat.

Uz izložene fotografije, umirovljeni zadarski glumac Mirko Šatalić pročitao je i nekoliko pjesama iz zbirke poezije otočne pjesnikinje Ane Trninić, a svoje je stihove pročitao i pjesnik Ante Šarunić.

Na izložbi se mogu vidjeti djela, odnosno fotografije koje pričaju priču o otočnim detaljima i ljudima. Mogu se vidjeti i "ljetne" fotografije i regate brodova.

- Autori su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je tako došla do izražaja raznolikost motiva. Kad je u pitanju prošlost fotografije tu su i djela Josipa Vidova iz Kali koji je prije dvije godine preminuo, ali njegove su fotografije ostale trajno zabilježene pričajući priču o moru, ribarima i pomorcima. Sudjelovao je na izložbama, a posebno treba naglasiti da je sudjelovao i na izložbama - Čovjek i more u Zadru - rekao je tom prigodom i Silvio Panović, dodajući kako će nastojati da ova izložba "otputuje" i u druge hrvatske gradove.

Kao gost, svoja dva rada izložio je i poznati zadarski fotograf mlađe generacije Fabio Šimićev s otoka Murtera, a po prvi puta svoje su radove izložili Helena Baričević, Julijan Stanin i Andrina Luić te fotografi s otoka Paga Aldo Meštrović, Krešimir Kiš i Teofil Dabo. Uz njih, svoje fotografije s otočnim motivima izložili su još Pablo Bilosnić, Tomislav Marjan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Tomislav Ivanov, Ante Jaša, Ivo Markulin, Suzana Meštrić, Aldo Meštrović, Silvio Panović, Robbie Šangulin i Jerolim Vulić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)