Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Frite su slađe kad su za najmlađe

14.12.2018. 18:30
Frite su slađe kad  su za najmlađe


Frite su slađe kad su za najmlađe, slogan je pod kojim Caritas Zadarske nadbiskupije provodi ovogodišnju božićnu Fritulijadu, humanitarnu akciju kojom građani kupnjom frita pomažu najpotrebitijima. Ove godine prikupljeni prilozi u popularnoj Fritulijadi namijenjeni  su Kabinetu za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije.
Fritulijada će se na Narodnom trgu održavati svake subote do konca  prosinca, a provodi se u sklopu velike tradicionalne akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti". Svake godine već uobičajeno novac se prikuplja  za neku od zadarskih ustanova koja skrbe o potrebitima, pa su tako lani  sredstva bila namijenjena za rad Sigurne kuće.
Ove godine, doznajemo u Caritasu Zadarske nadbiskupije, novac od  prodaje fritula bit će iskorišten za potrebe Caritasova Kabineta za ranu  intervenciju koji kroz razne programe besplatno pruža usluge rane intervencije za djecu do četvrte godine s teškoćama ili rizicima za nastanak teškoća u razvoju. Novac za Kabinet moći se se i nakon Frutulijade  izravno uplatiti novčanom donacijom sve do kraja siječnja na račun:  HR892484008-1502010573.
Inače, ovogodišnja, jedanaesta po redu humanitarna akcija Hrvatskog  Caritasa "Za 1000 radosti" provodi se uvijek početkom vremena došašća  na cijelom području Hrvatske, a ove godine vodi se pod nazivom "Svi  smo pozvani". Time se želi potaknuti sve građane, tvrtke, udruge, djecu i  mlade, jedinice lokalne uprave i samouprave, sve ljude dobre volje, na  djelatnu ljubav i konkretnu pomoć obiteljima koje se ne mogu same nositi s različitim nedaćama, bolesti i oskudicom. Ovogodišnja akcija "Za  1000 radosti" nadahnuće crpi iz vrijednosti koje se slaveći Božić prenose  svim ljudima dobre volje kako bi shvatili da svatko može činiti dobro i  malim stvarima pomoći i obradovati drugoga.