KREŠIMIR SUNARA Razočaran sam, ostvarili smo realan rezultat

Slika korisnika mkvanja
Donedavni trener nogometaša Zadra
Autor: 
Ambicije kluba bile su stabilizacija i mirna sezona bez stresova u Drugoj ligi. Smatram da učinak koji smo postigli u 13 kola ide u prilog tome da smo te planove i ostvarili - kaže Sunara
Arif SITNICA
RAZOČARAN - Krešimir Sunara

Krešimir Sunara na klupi nogometaša Zadra bio je od 11. kolovoza. Od ovog tjedna više nije na toj dužnosti. Na Stanovima su objavili  da je ugovor sa Sunarom „sporazumno raskinut“.

- Zahvalan sam direktoru Svetku Ćustiću kao i Nadzornom odboru  kluba na prilici koju su mi ukazali prošlo ljeto. S druge strane, ne krijem  razočaranje i nezadovoljstvo Ćustićevom odlukom kluba o prekidu suradnje - kaže Sunara koji ocjenjuje da je Zadar u polusezoni dosegnuo sve  ciljeve. Shodno tome ne vidi razloga za raskidom ugovora.

- Ambicije kluba bile su stabilizacija i mirna sezona bez stresova u  Drugoj ligi. Smatram da učinak koji smo postigli u 13. kola ide u prilog  tome da smo te planove i ostvarili. Na ljestvici smo na diobi od šestog do  devetog mjesta. Više bodova od nas imaju druge momčadi Dinama, Osijeka i Hajduka te Šibenik i Varaždin. Biti iza tih klubova mislim da nije  sramota.

Sunara je momčad preuzeo dva tjedna prije početka sezone, a na  klupi je naslijedio Dragana Blatnjaka.

- Premda nisam prošao pripreme s momčadi, niti sudjelovao u selekciji igrača, što je svakom treneru otežavajuća okolnost, smatram da je  Blatnjak kvalitetno radio i tako mi kao njegov nasljedniku olakšao posao.  Kad je riječ o momčadi zadržana je većina igrača iz prošle sezone kada je  klub bio u Trećoj ligi, a dovedena je nekolicina mlađih, mahom neafirmiranih igrača, bez iskustva nastupanja u Drugoj ligi. Jedini koji ne ide u tu  kategoriju je Vlatko Blažević, no on je došao kada je već odigrano nekoliko utakmica.

Zadar je sezonu počeo s dvije „nule“ nakon čega je uslijedilo osam  utakmica (jedna u Kupu) bez poraza.

- Druga liga je vrlo neizvjesno natjecanje, što je potvrdila i ova sezona.  Većina momčadi ulazi u pozitivan, ali i negativan niz i mi u tome nismo  bili iznimka. Tako smo u zadnjih pet kola imali tri remija i dva poraza.  Prije toga u sedam utakmica u ligi imali smo četiri pobjede i tri remija, s  time da smo se u Sesvetama i Lučkom vraćali nakon dva gola zaostatka.  U Lučkom smo gubili 2:0 i sat vremena bili s igračem manje. Smatram da  nam je jedini kiks 1:1 s Međimurjem na Stanovima u zadnjem kolu. Zaslužili smo poneki bod više, ali želim naglasiti da je ostvareni rezultat realan.

Sunara se dotaknuo i nastupa u Kupu.

- Pobijedili smo Vukovar u 1. kolu i ispali u osmini finala od Lokomotive koja je tada bila hit Prve lige. I taj je doseg realan.

Sunara je želio istaknuti i ovo:

- Kao trener, ali i kao čovjek imam posebnu emociju prema Zadru i nadao sam se dugoročnoj suradnji. Očekivao sam da ćemo u tri mjeseca do  nastavka lige napraviti pravu analizu i selekciju igrača za ostvarenje napretka u drugom dijelu sezone. Vjerujem da smo bili na pravom putu  prema tome i zato mi je posebno žao što smo se na kraju razišli.

Konačno, za Sunaru je Zadar grad koji „zaslužuje prvoligaša“.

- Navijači ovog kluba, od kojih smo imali veliku podršku zaslužuju da  u bliskoj budućnosti gledaju prvoligaški nogomet u svom gradu. Ja im to  od srca i želim.

Sunara u Zadru

15

utakmica

5

pobjeda

5

remija

5

poraza

Igrači su bili profesionalci

Sunara je javno želio zahvaliti „svim dobrim ljudima u klubu“.

- Zahvalan sam mojim suradnicima i svima koji su bili i jesu u službi kluba. Posebna zahvala i igračima, na čelu s kapetanom Draganom Županom. Imali su profesionalan odnos na treninzima i utakmicama. Hvala i navijačima koji su prepoznali sve  dobro što je klub ostvario na svim razinama te medijima na  korektnom praćenju  našeg rada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno