U Zadru se održava Konferencija o budućnosti Europe

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Panel rasprava s građanima
U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini
Željko HLADIKA/PIXSELL
Panel će otvoriti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u Zadru će se u srijedu, 15. prosinca 2021. godine, održati panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU u odgovoru na transnacionalne izazove“ s početkom u 11 sati (Kneževa palača, poljana Šime Budinića 3).

Panel će otvoriti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a sudjelovat će i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica (putem video veze), ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko (putem video veze), zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić te rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican. Uslijedit će razgovor s publikom koja će sudjelovati i online – studentima, predstavnicima udruga mladih, civilnog društva, i ostalih zainteresiranih za ove teme.

U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.

Konferenciju je moguće pratiti i preko Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova (youtube.com/c/MVEPRH).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno