Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Božena Radoš napustila Jazine

Autor: Šime Ćurko

14.01.2009. 23:00
Božena Radoš napustila Jazine

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U ugovoru je bila stavka da Radoš može zatražiti raskid ugovora ukoliko joj plaća zakasni 20 dana što je ona i iskoristila – objašanjava Branimir Peričić


Zapelo  je – na novcu. Kad je  Boženi Radoš zakasnila ugovorom zajamčena plaća odlučila je napustiti redove košarkašica Zadra. Najviša (193  cm) igračica Zadra, koja je u  Jazine došla ovo ljeto iz Croatije 2006, tako će potražiti  novu sredinu, navodno je riječ  o Mladom krajišniku iz Banja  Luke, ekipi koja igra u regionalnoj ligi.
– Radoš ne možemo ništa  zamjeriti jer kao klub nismo  ispunili ono što smo bili dužni. Budući da smo imali određenih financijskih problema  pred kraj 2008. godine zamolili smo igračice da imaju  malo strpljenja s isplatom honorara, na što Radoš nije  pristala. U ugovoru je bila  stavka da Radoš može zatražiti raskid ugovora ukoliko joj plaća zakasni 20  dana. Ona je to iskoristila,  što je uostalom i njeno pravo, i rastali smo se u prijateljskim odnosima – kaže  Branimir Peričić, pomoćni  trener, koji odbacuje mogućnost da je Zadar kalkulirao s Radoš da bi smanjio finanacijske izdatke budući da je vrlo blizu ostanku  u ligi.
– Ekipa je nakon odlaska  Radoš u velikim problemima i mi smo Boženu željeli i  dalje imati u našim redovima. Ona je svoj posao u  Zadru obavila jako dobro,  na nju nemamo ni najmanju  zamjerku i žao nam što više  nije naša igračica i što nismo  uspjeli osigurati joj financije  u dogovorenim okvirima.  Nama je Radoš i u nastavku  sezone bila itekako potrebna.
Tko će zamijeniti Radoš?
– Vrlo je malo tako visokih  igračica koje bismo mogli  angažirati i zato nećemo dovoditi novu igračicu. Naš jedini prestali centar je Katarina Popović, koja je u dosadašnjih 11 kola imala vrlo  malu minutažu. U teškoj smo  situaciji na centarskoj poziciji  premda imamo bodovnu zalihu, jer bez Radoš više nismo  favoriti ni protiv Novog Zagreba. Vjerujem da nam sedam pobjeda jamči da nećemo biti posljednji, ali ostaje  nam borba za izbjegavanje  pretposljednjeg mjesta.