Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gortan ugovara nove poslove i traži radnike!

Autor: Siniša Klarica

14.01.2009. 23:00
Gortan ugovara nove poslove i traži radnike!


Nama kontinuirano nedostaje kvalificirane radne snage i pozivamo sve zainteresirane zidare i tesare da nam se slobodno obrate u ured uprave tvrtke u Ulici Andrije Hebranga br. 3 u Zadru, kaže Dijana Grancarić, voditeljica prodaje i marketinga


Prema procjenama ekonomskih stručnjaka krizna 2009. prvo bi se trebala odraziti u graditeljstvu. Poteškoće u poslovanju očekuju se ne toliko u komunalnom koliko u komercijalnom graditeljstvu pa su ovih dana krenule spekulacije u kuloarima koja će to tvrtka prva doći na udar. Prema nekim prvim poslovnim potezima i otkazima u suradnji, prvo je na tapet došao Gortan-Zadar. Zadarskom javnošću procurila je vijest da se Gortan sprema otpustiti jedan dio radnika i to vrlo brzo po završetku već otprije započetih projekata.
No, u Gortanu kažu da od posla doslovce ne mogu dignuti glavu. Samo aktivnosti na području nekadašnjeg TIZ-a, prema gruboj procjeni, osiguravaju tvrtki posao sljedeće dvije godine. Tu su završetak radova na zgradi TIZ-5 ili popularnoj “valovitoj zgradi” na kojoj još nisu završeni niti svi armirano-betonski radovi. Nadalje tu je TIZ-8 i tri zgrade koje čine svojevrsnu hipotenuzu cijelog prostora te predviđeni toranj i hotel.
Naravno, u Gortanu nisu htjeli razgovarati o tome koje će sve projekte ova zadarska tvrtka započeti u 2009., smatrajući to poslovnom tajnom. Sve te spekulacije komentirala je voditeljica prodaje i marketinga Dijana Grancarić.
– Unatoč informacijama koje imate, zadovoljstvo nam je istaknuti da tvrtka Gortan – Zadar, kao investitor te kao jedan od najvećih izvođača na zadarskom području sa preko 200 djelatnika, nastavlja uspješno sa svojim radom i u 2009. godini. Naši investitorski i izvođački projekti se uredno odvijaju u okviru planiranih rokova isporuke kroz cijelu 2009. i 2010. godinu. Gotovo svakodnevno se natječemo i ugovaramo nove poslove te ovim putem želimo istaknuti da Gortan Zadar ne otpušta niti planira otpuštati djelatnike već upravo suprotno. Nama kontinuirano nedostaje kvalificirane radne snage i pozivamo sve zainteresirane zidare i tesare da nam se slobodno obrate u ured uprave tvrtke u Ulici Andrije Hebranga br. 3 u Zadru, rekla nam je u kratkom razgovoru Dijana Grancarić.