Iz Zadra Ryanairom u Dublin, London i - Edinburgh

Slika korisnika admin
ryanair
Vedran SITNICA
Ryanair povezuje Zadar s ostatkom svijeta

Po cijeni od 28 eura čak će i Škoti iz poslovica svakako poželjeti sjesti na let iz svoje prijestolnice Edinburgha za Zadar, za koji karte već mogu kupovati na Ryanairovim stranicama interneta, a koji kreću 1. travnja i dva put tjedno leti do 24. listopada 2009. godine.

Mimo pošalica, na tiskovnoj konferenciji u Zračnoj luci Zadar direktorica Zračne luke Katica Pupić-Bakrać, Joh Booty, Ryanairov menadžer za prodaju i marketing, župan Zadarske županije Stipe Zrilić i dogradonačelnik Zadra Dražen Grgurović, nisu krili oduševljenje.

- Ući u ovu tešku godinu sveopće krize s ovako ugodnom viješću kojom se snaži naša turistička ponuda i doprinosi njenom širenju i u prostoru obuhvata gostiju i vremenu trajanja, svakako je zadovoljstvo za sve nas, kazao je župan Zrilić.

- Ryanair je oduševljen što je dobio priliku povećati broj letova prema Zadru u 2009. godini  a uz dosada zabilježeni rast prometa uz uvođenje novih linija u idućoj godini računamo na 65.000 putnika za i iz Zadra, kazao je Booty.

Na internet stranicama Rynaira već sada je moguće uplatiti karte za sve tri naznačene destinacije, a prve ponude idu već od nevjerojatnih 19 eura. Zadrani već imaju iskustva pa znaju da je ovdje bitno "tko prvi njegova djevojka", no i letovi s punom cijenom neusporedivo su jeftiniji od bilo koje druge varijante.

- Zadarska županija imala je rekordnu sezonu u 2008. godini, a činimo sve da tako i ostane. Promet je pretpostavka turizma, a uz cestovni i morski svakako pažnju zaslužuje zračni promet. U toj godini rekorda i Zračna je luka dosegnula do svog rekordnog prometa od 158.000 putnika. Nastavit ćemo na ovom raditi i dalje, iako sada ne treba o tome govoriti, naznačio je župan Zrilić, a nije tajna da su u "igri" bile i ostaju i neke druge destinacije što svjedoči da Ryanair želi i produbljuje svoje veze sa Zadrom.

- Strateški nam je cilj i produljenje piste za 500 metara za što u ovoj godini pripremamo dokumentaciju te ćemo biti u stanju primiti i najveće zrakoplove. Pozdravljamo ovakve oblike suradnje privatnog i javnog sektora i nadamo se da će ih biti i više ubuduće, zaključio je Zrilić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno