Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Laureati Domdjoni, Vrsaljko, KK Zadar, ŽKK Zadar i Prostran

Autor: Z L

14.01.2009. 23:00
Laureati Domdjoni, Vrsaljko, KK Zadar, ŽKK Zadar i Prostran

Foto: Sebastian GOVORČIN



Izabrani su pobjednici u izboru čitatelja Zadarskog lista, a birana su po tri  najbolja sportaša i sportašice,  zatim momčadi i ekipe te nada  godine u Zadarskoj županiji  za 2008 godinu. U šestoj kategoriji koja ide prvi put biran  je najuspješniji zadarski sportaš koji igra za klub izvan  Zadarske županije. Sportski  novinari Zadarskog lista imali  su mnogo posla kako bi prebrojili sve pristigle kupone.
Danil Domdjoni
U kategoriji sportaša pobjedu je ponovno izvojevao Danil Domdjoni, član Karate  kluba B iz Biograda, prvak  Hrvatske, europski i svjetski  prvak u kategoriji do 60 kg. Na  kraju je osvojio 1516 glasova i  premoćno ponio titulu najboljeg sportaša Zadarske županije za 2008. godinu. Na  drugom mjestu je Rok Stipčević, košarkaš Zadra, koji je  na kraju sakupio značajan  broj glasova, 1272. Goran  Reljić, zadarski ultimate fight  borac koji je u prošloj godini  ostvario odlične rezultate i  ušao u sam vrh svjetskih boraca u ovome sportu nalazi se  na trećem mjestu s 1089 glasova.
Košarkaški klub Zadar
Košarkaši Zadra u poretku  momčadi premoćno su osvojili prvo mjesto. U 2008. godini osvojili su naslov prvaka  Hrvatske i značajno se približili Ciboni u bodovanju za  plasman u Euroligu. Njihovi  uspjesi nisu mogli ostati nezamijećeni kod čitatelja i zasluženo su osvojili titulu najbolje momčadi Zadarske županije za 2008. godinu. Konačan broj glasova za Košarkaški klub Zadar je 1587. Iza  njih su trofejni jedriličari Sv.  Krševana Šime Fantela i Igor  Marenić koji su na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojili  odlično deveto mjesto u klasi  470. Oni su sakupili 1312 glasova. Na trećem mjestu je Kuglački klub Zadar koji je i  prošle godine obranio titulu  prvaka Hrvatske uz odlične  rezultate u Europi. Broj glasova koje su oni prikupili je  1114.
Marija Vrsaljko
Marija Vrsaljko, koja je pola prošle sezone igrala za  ŽKK Zadar, a sljedeću polovicu za Gospić s 1556 glasova osvojila je prvo mjesto i  naslov najbolje sportašice Zadarske županije za 2008. godinu. Marija je uz to i standardna članica seniorske reprezentacije Hrvatske. Iza nje  slijede Matea Senkić, članica  Jedriličarskog kluba Uskok  koja je osvojila 1273 glasa i  drugo mjesto u poretku sportašica. Ona je u prošloj godini  imala rezultate vrijedne divljenja – svjetska je viceprvakinja i europska prvakinja u  klasi Laser 4.7. Uz to je juniorska prvakinja i seniorska  viceprvakinja Hrvatske u klasi  Laser Radial. Trećeplasirana  je Ina Marin, članica ŽKK  Zadar koja je ponajbolja igračica u svojoj ekipi, sakupila je  1089 glasova.
ŽKK Zadar
Kod ekipa pobjedu je odnio  Ženski košarkaški klub Zadar  s 1551 glasom. Zadarske košarkašice su u prošloj sezoni  ušle u Ligu za prvaka i na  kraju bile šeste u Hrvatskoj.  Iako dosta oslabljene u tekućoj sezoni također igraju  odlično i bilježe dobre rezultate. Odbojkašice Zadra su  drugoplasirane, osvojile su  1253 glasa, a Atletski športski  klub Zadar je treći s 1131  glasom.
Toni Prostran
Što se tiče izbora u kategoriji za Nadu godine premoćno je pobijedio mladi košarkaš Zadra i član juniorske  reprezentacije Toni Prostran,  koji je tu titulu ponio i prošle  godine. On je na kraju sakupio 1566 glasova i osvojio  ovo prestižno priznanje. Iza  njega su u konkurenciji ostali  Matea Ombla, članica STK  Donat s 1289 glasova, te Katina Zubčić, odbojkašica Zadra, s 1097 glavova.
Luka Modrić
Puno je zadarskih sportaša  u svijetu, a prvi među njima u  našem je izboru Luka Modrić,  hrvatski nogometni reprezentativac, član engleskog Tottenhama. Iza Modrića je titula  prvaka Hrvatske i osvajača  Kupa s Dinamom, a u reprezentaciji je jedan od ključnih igrača. Modrić je i prvi  sportaš kojem je pripala ova  titula koja je novost od ove  godine. Modrić je dobio 1611  glasova, iza njega su ostali  rukometaš Ivan Ninčević  (1222), hrvatski reprezentativac i član njemačkog Straslundera te Marko Banić  (1117), također hrvatski reprezentativac i igrač španjolskog kluba Iurbenita Bilbao.
Svi na Višnjik
Proglašenje laureata održat  će se danas, 15. siječnja u ŠC  Višnjik, VIP salonu Dvorane  Krešimir Ćosić s početkom u  12 sati. Po tri najbolja pojedinca u kategoriji sportaša i  sportašica, te momčadi i ekipa  uz nadu 2008. godine i zadarskog sportaša u svijetu primit će pokale namijenjene  pobjednicima. U ime sportske  redakcije Zadarskog lista čestitamo najboljima u nadi da će  u nadolazećim sezonama još  boljim rezultatima opravdati  povjerenje čitatelja i navijača,  a prije svega i svoja očekivanja.