Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kristijan Kapović izišao iz SDP-a!

Autor: Nives Rogoznica

14.01.2010. 23:00
Kristijan Kapović izišao iz SDP-a!

Foto: Vedran SITNICA



Kristijan Kapović priopćenjem je izvijestio medije kako je 15. siječnja 2010. godine istupio iz SDP-a, te kako prestankom članstva prestaju i njegove aktivnosti unutar SDP-a kao člana Glavnog odbora, zamjenika predsjednika SDP-a Zadarske županije i predsjednika SDP-a općine Vir. U priopćenju je dodao i kako će svoju političku aktivnost nastaviti kao “nestranački načelnik Općine Vir u suradnji sa izabranim vijećnicima općinskog vijeća Općine Vir”.
Ovo priopćenje stiglo je svega dva dana nakon što je Kapović potvrdio kako će sudjelovati na sutrašnjoj sjednici Glavnog odbora stranke koji treba odlučiti o sudbini SDP-ovaca koji su u predsjedničkoj kampanji stali uz Milana Bandića. U izjavama danim tijekom predsjedničke kampanje Kapović je tvrdio kako ne smatra da se ogriješio o SDP, te isticao kako je gradio SDP u Viru i u Zadarskoj županiji. Uz to se na unutarstranačkim izborima kandidirao za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije.
Kapović danas nije bio dostupan za komentar, a predsjednik ŽO SDP-a Svetko Šarić potvrdio je kako je Kapović obavijest o istupanju iz stranke uputio i u središnjicu županijskog SDP-a.
– Nemam što komentirati. Meni je žao svakog člana koji je bio s nama i otišao, ali stvari su takve da oni članovi SDP-a koju su stali uz Bandića moraju shvatiti da se ne može raditi za konkurenciju i biti u organizaciji. To je tako kako jest, meni je žao, ali mogli su i ranije znati, zaključio je Šarić.