Na sjednici Glavnog odbora rasprava i o Kapoviću?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
kristijan_kapovic
Sebastian GOVORČIN
Na sjednicu Glavnog odbora idem, jer sam dobio poziv i jer sam član Glavnog odbora - Kristijan Kapović

Hoće li na sjednici Glavnog odbora SDP-a zakazanoj za subotu biti donesena odluka o isključivanju iz stranke članova koji su u predsjedničkoj kampanji pružili podršku Milanu Bandiću, pitanje je na koje zadarski SDP-ovci nerado odgovaraju. Isto vrijedi i kod odgovora na pitanje postoji li mogućnost da se zbog sankcija prema "Bandićevim" ljudima, unutarstranački izbori u lokalnom SDP-u umjesto planiranog odmrzavanja, vrate na početak, odnosno da se ponovi kandidacijski postupak.

- Ovog trenutka mogu samo reći da će Predsjedništvo zauzeti stav, a sve odluke bit će donesene na sjednici Glavnog odbora, kazala je Ingrid Antičević Marinović, predsjednica zadarskog SDP-a i članica Glavnog odbora stranke napominjući kako je tema sjednice analiza izbornih rezultata na predsjedničkim izborima.

Na sjednicu Glavnog odbora dolazi i Kristijan Kapović, kandidat za predsjednika županijskog SDP-a koji je u Viru, gdje je načelnik, otvoreno primio Bandića tijekom kampanje i u medijima jasno kazao kako se prijateljstva s Bandićem ne odriče, ali i više puta napominjao kako nije aktivno bio angažiran u Bandićevom stožeru i kako ne smatra da se ičim ogriješio prema SDP-u. U vrijeme čekanja rezultata glasovanja u prvom izbornom krugu, Kapović je boravio u Bandićevom stožeru, no rezultate drugog izbornog kruga dočekivao je u prostorijama zadarskog SDP-a. Član Glavnog odbora je i Ivo Fabijanić iz Paga kojeg se također spominjalo u kontekstu podržavanja Milana Bandića.

- Na sjednicu Glavnog odbora idem, jer sam dobio poziv i jer sam član Glavnog odbora. Sve ostalo su medijske spekulacije i pokušaj pojedinaca da se na nespretan način uključe u unutarstranačke izbore. Konkretno, tu mislim na predsjednika ŽO SDP-a Svetka Šarića koji pokušava nametnuti svoje favorite, kazao je Kapović.

Šarić je još tijekom kampanje pred drugi krug predsjedničkih izbora javno kazao kako očekuje da se situacija vezana uz Bandićeve ljude raščisti po završetku predsjedničkih izbora.

Na upit očekuje li da bi umjesto odmrzavanja unutarstranačkih izbora, moglo doći do ponavljanja postupka kandidiranja kako bi se sankcioniralo one koje su stajali bliže Bandiću nego Josipoviću, Kapović odgovara kako su to spekulacije.

- Tema je analiza izbornih rezultata. Što se unutarstranačkih izbora tiče, bitno je reći da Šarić govori u svoje ime, a ne u ime organizacije, jer se Županijski odbor nije sastao. Ja sam njegov zamjenik i znao bih da je sastanak održan, ističe Kapović.

- Ja favorita za predsjednika nemam. Točno je da je ono što sam kazao moje mišljenje, i ja ga kao predsjednik Županijske organizacije imam pravo iznijeti, jer predsjednik nije samo predsjedatelj Županijskog odbora, nego je jedan od organa stranke i po Statutu ravnopravan Odboru. Sve što sam rekao, rekao sam javno i toga se ne stidim. Ne može netko biti ni u jednoj normalnoj instituciji, tvrtki ili organizaciji i raditi za konkurenciju, a da ne bude sankcioniran. To vrijedi i za one koji su u SDP-u, a odrađivali su posao za Bandića. Nisam u sukobu ni s kim, pa ni s Kristijanom Kapovićem, kako se to želi predstaviti, nego je Kapović u koliziji sa strankom i zbog toga tražim da stranka o tome raspravlja i tražit ću da se to raščisti. Nitko ne može sjediti na dvije stolice, kazao je Šarić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno