Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pacijent: Smrdilo je k’o svi vrazi ovog svita!

Autor: Suzana Bandić

14.01.2010. 23:00
Pacijent: Smrdilo je k’o svi vrazi ovog svita!


Dvojica cimera koji su svakodnevno 20-ak dana trpili “teror” Slavonca jučer su konačno odahnuli jer je on napustio bolnicu. Od tog “koktela kapule i češnjaka” njih, ali i medicinsko osoblje, pekle su oči


Različite prehrambene navike posvađale su 70-godišnjeg Bibinjca i 76-godišnjeg Slavonca koji su dijelili bolničku sobu u biogradskoj Specijalnoj ortopedskoj bolnici pa je na koncu jučer ujutro intervenirala i policija jer su se pacijenti potukli.
Kako saznajemo, Z.K., 76-godišnjak iz Našica, tijekom 20-dnevnog boravka u toj bolnici svakodnevno je konzumirao velike količine češnjaka i kapule što je dvojici njegovih cimera zagorčavalo boravak u toj prostoriji, ali ujedno i medicinskom osoblju koje ga je na to prvo upozorilo. No, na ta upozorenja on se oglušio i nastavio po svom, pa je u srijedu ujutro zbog nesnosnog smrada negodovao njegov bolnički sustanar Marijan Fuzul. To je, pak, razljutilo Slavonca pa ga je udario šakom u glavu i potom, kako su nam kazali u PU zadarskoj, zaradio prekršajnu prijavu.
Cijelu priču potvrdili su i liječnici iz biogradske bolnice, kao i medicinske sestre, kazavši kako je jedan njihov pacijent iz Slavonije, kojeg su nazvali “jako agresivnim”, napao svog 70-godišnjeg cimera iz Bibinja pa je jučer i otpušten iz bolnice.
U sobi u kojoj se ova nesvakidašnja i bizarna priča odvijala zatekli smo Marijana Fuzula i Antuna Mašinu. Ni jedan, a niti drugi, nisu mogli sakriti zadovoljstvo što ih je nakon 20 dana napustio treći cimer.
Marijan je ispričao kako je šakom u glavu dobio nakon što se umiješao u prepirku između medicinskih sestara i njegovog cimera “stokilaša Slavonca”, kako ga je nazvao.
– Bilo je oko osam sati ujutro. Ja sam se taman vratio s fizioterapije doručkovati i tu ispred sobe zatekao sam dvije medicinske sestre koje su s rukama preko nosa i usta govorile: “Ajme, neću unutra. Ajme ne mogu od smrada…”. Otvorio sam vrata sobe i imao što vidjeti. On je već pojeo cijelu kapulu i veću količinu luka, a pred njim je na pijatu stajala hrpa pancete, nekakvih kobasica i još kapule. Smučilo mi se sve! To je bilo strašno! Smrdilo je k’o svi vrazi ovog svita! – priča napadnuti Marijan kojemu se potom, kako je rekao, “prelila čaša” kad je čuo da ovaj uz sve to još i prigovara sestrama kako je bolnička hrana loša. Slavonca je to razljutilo pa ga je najprije, kaže, povukao za džep gornjeg dijela trenirke, udario šakom u glavu i srušio na pod. No, Marijan mu nije mogao uzvratiti jer je desnu ruku ozlijedio nakon pada s masline prije nekih mjesec dana.
– Uh…da sam ja zdrav, ne bi ja njemu to tako pustio. Izišla bi mu sva ona kapula na nos – dodaje ljutito Marijan. 
Treći stanar bolničke sobe, Antun Mašina, požalio nam se da su tih 20 dana, koliko su sa Slavoncem dijelili sobu, usprkos velikoj hladnoći morali spavati pokraj otvorenog prozora jer je u sobi bilo nesnosno.
– Jeo je po deset obroka dnevno, a kapula i češnjak bili su neizostavni. Noć prije najeo se slanine i češnjaka i to mu nije bilo dosta pa je rano ujutro, skoro u zoru, opet nastavio tući po kapuli i češnjaku. Spasili smo se jutros. Evo, prvi put na miru ručam – kaže Antun dodavši još kako su od tog “koktela kapule i češnjaka” i njega i njih, a i medicinsko osoblje, pekle oči.