Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pevec otvara vrata za desetak dana?

Autor: Anamarija Bilan

14.01.2010. 23:00
Pevec otvara vrata za desetak dana?

Foto: Tomislav JERAK



Pedesetak radnika zadarskog prodajnog centra Pevec prije dva dana je završilo s inventurom robe u prodajnom centru, a podatke o inventuri poslali su stečajnom upravitelju.
 – Stečajni upravitelj bi nakon pregleda podataka o inventuri trebao odlučiti što će učiniti s centrom. Nešto se nagađa da bi kroz desetak dana pokušali otvoriti prodajne centre za sve kupce, rekao je Silvio Milanko, predstavnik zaposlenika prodajnog centra u Zadru. Dodao je kako će centri najvjerojatnije biti otvoreni uz određene preinake, s najvjerojatnije smanjenim odjelima i manjim brojem radnika. Međutim, dodao je, još uvijek se ne zna sa sigurnošću koliko će ljudi ostati.
 – Trenutačno odrađujemo otkazni rok, koji traje do 31. siječnja, a nakon toga ćemo vidjeti tko će dobiti nove ugovore, a tko ne, objasnio je Milanko dodajući kako ima naznaka da bi do sredine veljače mogli dobiti i plaću za siječanj, a do kraja ožujka, odnosno nakon prve rasprave u stečajnom postupku, tri zaostale plaće.
Milanko je dodao kako radnici i dalje dežuraju, ali budući da je centru nedavno vraćena električna energija i alarmi rade, dežurstva više nisu potrebna.