Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Biograđani se nadaju lanjskom uspjehu

14.01.2011. 23:00
Biograđani se nadaju lanjskom uspjehu


Vaterpolisti Biograda s nestrpljenjem očekuju nastup u  Prvoj B ligi koja počinje ovaj  vikend. Sa 12 pobjeda, pet  poraza i jednim remijem Biograđani su lani zauzeli četvrto  mjesto. U prvom kolu Biograd je sutra u Osijeku gost  Krune.
– Imamo pomlađenu  momčad u kojoj je šest  mlađih juniora i kadeta, a  Ivan Kolačko, koji ja lani bio  pomoćni trener, imenovan je  prvim trenerom. Pripreme za  sezonu su ove godine bili  skromne i prvi put su se  zajednički pripremale seniorska i kadetska momčad. Obje  selekcije trenirale su u Varaždinu. Teška financijska situacija dovela je do toga da  nismo organizirali tradicionalni Kup grada Biograda,  koji smo održavali u Varaždinu. Odlučili smo da ćemo taj  turnir prebaciti na ljeto i da će  se igrati u Biogradu – kaže  Marijan Stopfer, predsjednik  kluba. Kadeti su odigrali šest  utakmica, četiri sa Varaždinom i dvije s Krunom iz  Osijeka. Sve utakmice mladi  su Biograđani pobijedili. Kad  je riječ o seniorskom sastavu  novi igrači su Vjeko Milički  (Zagreb), Mislav Tomašić Zagreb) i Željko Ivanišević  (Split).
– Cilj nam je zauzeti ili  održati se na vrhu ljestvice.  Treninge i dalje imamo u  Šibeniku gdje ćemo i igrati  utakmice – zaključio je Stopfer.
Kad je riječ o ostalim  momčadima, Opatija se nameće kao prvi favorit lige  budući da će za tu momčad  nastupati dio igrača riječkog  Primorja.
 


Momčad


Za Biograd će nastupati: Valentino Rukavina, Davor Šarić,  Ivan Radas, Šime Brzić, Marin  Kulaš, Vjeko Milički, Mislav Tomašević, Željko Ivanišević, Eugen Koprčina, Josip Katuša, Filip  Deković, Petar Eškinja, Ivan kadija, Bepo Dušković, Duje Čapeta, Antonio Palaškov, Trener:  Ivan Kolačko.