Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nije li nas sve sram pred žrtvama koje su pale za slobodu Hrvatske?!

14.01.2011. 23:00
Nije li nas sve sram pred žrtvama  koje su pale za slobodu Hrvatske?!


Danas, dok preživljavamo novu, pravnu agresiju od strane Republike Srbije na populaciji hrvatskih branitelja, osjećamo se ostavljenima od strane vlasti, nezadovoljni i zbog razjedinjenosti nas branitelja u vremenu kada se treba boriti za istinu o Domovinskom ratu i za vrijednosti za koje smo se borili, a koje kao da su se negdje putem izgubile, stoji u pismu


Ovim putem se obraćamo  javnosti u ime naših braniteljskih udruga te civilnih udruga s  kojima smo u suradnji,  izražavajući nezadovoljstvo  sljedećim: Žalosnim smatramo  da se mi branitelji stalno za  nešto moramo opravdavati  pred javnošću, pred sudovima  itd., dok istovremeno naša  vlast prihvaća vjerodostojnost  sudova Republike Srbije i  njihovih optužbi kojima oni terete hrvatske branitelje, (a koje  su iznuđene u uvjetima zarobljeništva u srpskim logorima).
Političke strukture vlasti u  Republici Hrvatskoj smatramo  uvelike zaslužnima za razjedinjenje i pacifikaciju populacije  hrvatskih branitelja koju su im,  nažalost, potpomogli ostvariti  čelni ljudi braniteljskih krovnih udruga.
Danas, dok preživljavamo  novu, pravnu agresiju od strane Republike Srbije na populaciji hrvatskih branitelja, osjećamo se ostavljenima od strane vlasti, nezadovoljni i zbog  razjedinjenosti nas branitelja u  vremenu kada se treba boriti za  istinu o Domovinskom ratu i za  vrijednosti za koje smo se borili, a koje kao da su se negdje  putem izgubile.
Da smo mi 1991. slušali Svijet i Europu, još uvijek bismo  bili u Jugoslaviji, a naša vlast  danas ne bi imala čime vladati.  Danas se oni nas odriču, a rade  sve da se dodvore Europi u  koju nas pod svaku cijenu žele  asimilirati, sve kako bi sebi osigurali bolje političke pozicije.
Amnestirali su agresore, pa  su čak neki danas i u vlasti,  isporučili generale, branitelje:  zatvaraju, vrše im pretrese domova, smanjuju im stečena  prava, prijateljuju s dojučerašnjim agresorom i priznaju odluke njihovih vojnih sudova donesene za vrijeme Domovinskog rata, plaćaju obnove i odštete srpskom stanovništvu, manjine stječu vlast nad  većinom dobivajući posebne  pogodnosti…
Dokle ćemo se odricati svoga, klanjati pred svjetskim  moćnicima i zašto?
Nije li nas sve sram pred  žrtvama palim za slobodu Hrvatske?
Na kraju, pozivamo Vladu  RH da javno objavi ugovor  potpisan između ministara  pravosuđa Republike Hrvatske i Srbije da javnost zna kakve smo obveze, a kakva prava  njime preuzeli.
Svoje članstvo i građane Republike Hrvatske pozvali bismo da, ukoliko su u mogućnosti, podrže skup protiv neosnovanog progona hrvatskih  branitelja, organiziran za subotu, 15. siječnja, na Trgu bana  Josipa Jelačića u Zagrebu. U  potpisu su: Udruga odgajatelja  predškolske djece Maraške,  Udruga za suzbijanje zloporabe droge i pomoć obiteljima  ovisnika Nada, Udruga maloljetnih dragovoljaca Zadarske  županije, Udruga dragovoljaca, branitelja Domovinskog rata Podgradina, UHDDR  Općine Škabrnja, UHDDR  Općine Poličnik, Marko Miljanić, ratni zapovjednik SMB  Škabrnja, Udruga Žene u Domovinskom ratu – Zadar, UHBOPTSP Zadar, Nezavisni  dragovoljci Hrvatski Zadarska  županija, Udruga specijalne  policije iz Domovinskog rata  “Poskoci Zadar”, Udruga HVIDR-a Zadar, Udruga CINAZ,  UP SG SOD “Damir Tomljanović – Gavran”, Udruga veterana 4. gardijske brigade,  Udruga zadarskih tenkista.