Rok produljen do 28. siječnja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
nocnjak_6
Adam VIDAS
Produzeno zaprimanje uzoraka za ovogodišnji Noćnjak

Zaprimanje uzoraka maslinova ulja i njihova  fizikalno-kemijska analiza za ovogodišnji Noćnjak je u tijeku. Na  zahtjev proizvođača rok zaprimanja ulja produžen je do 28.  siječnja 2011. 

Svima koji za jedan predani uzorak donesu dvije litre ulja i  uplate 300 kuna, osigurava se ispitivanje pet fizikalno-kemijskih  parametara (pruža se osnovni uvid u slobodne masne kiseline,  peroksidni broj te tri koeficijenta za utvrđivanje autentičnosti  ulja - K brojevi).

Uz fizikalno-kemijsku analizu, ulja će svojim nepcem ocjenjivati međunarodni stručnjaci i to prvi put u prostorima  Zadružnog saveza Dalmacije koji ih je u tu svrhu uredio i  opremio.

Zbirne ocjene će u skladu s pravilnikom za ocjenjivanje, pored  medalja i diploma, rezultirati s tri nova šampiona (za kvalitetu  ulja u pakovini, rinfuznog ulja i za izgled pakovine). Ujedno će  se proglasiti i pet najboljih u kategorijama sortno, višesortno,  blago, srednje intenzivno i intenzivno maslinovo ulje. 

Brojni proizvođači opreme, alata i repromaterijala te ekoloških proizvoda predstavljat će se na sajmu u okviru manifestacije, a svi zainteresirani imaju mogućnost kušati maslinova ulja različite kvalitete na vođenim degustacijama i na  Hrvatskoj burzi maslinovih ulja.  

Predstavljanja maslinovih ulja će se vršiti i u prostorima  Saveza u sklopu novog projekta, Poslovnog kluba koji između  ostalog ima za cilj unapređivati kvalitetu i promicati identitet  hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

Poslovni klub Saveza, odnosno Zadružno poduzetnička akademija koja je svečano otvorena 11. siječnja 2011., nudi svim  zainteresiranima (i proizvođačima i potrošačima) radionice u  kojima mogu saznati sve o kvaliteti i ispravnom kušanju maslinovih plodova i ulja, o ekološkom uzgoju poljoprivrednih  proizvoda, o sljubljivanju namirnica s uljima i vinima. U ponudu  su uključeni i studijski obilasci zadruga, sajmova i manifestacija  u regiji, pa i šire.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno