Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sanader uskoro na slobodi?

14.01.2011. 23:00
Sanader uskoro na slobodi?


Kako su u žalbi napomenuli austrijski odvjetnici Ive Sanadera, ne postoji ni opasnost od bijega niti od prikrivanja dokaza


Bivši premijer Ivo Sanader do 27. siječnja trebao bi doznati odluku Višeg zemaljskog suda u Linzu od kojeg je žalbom zatražio da ekstradicijski postupak provede na slobodi. Ako sud u Linzu ne prihvati Sanaderovu žalbu, bivšem premijeru pritvor će biti produljen za dodatnih mjesec dana od dana donošenja odluke. Drugačija odluka značila bi da će ekstradiciju čekati sa slobode, a važno je napomenuti da na odluku suda u Linzu nema prava žalbe.
Kako su u žalbi napomenuli austrijski odvjetnici Ive Sanadera, ne postoji ni opasnost od bijega niti od prikrivanja dokaza. Sanader se u Austriji nalazi u ekstradicijskom pritvoru od 10. prosinca, a usprotivio se skraćenom postupku izručenja, jer njegovi odvjetnici u Hrvatskoj još nisu dobili uvid u optužbe koje mu se stavljaju na teret.
Hrvatski helsinški odbor je jučer održao sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj je razmatrana i pritužba Mirjane Sanader da se njoj i njenoj obitelji krše ljudska prava. O svojim zaključcima, HHO će danas obavijestiti javnost. Osim HHO-a, pritužbu Mirjane Sanader primio je i pučki pravobranitelj Jurica Malčić.