Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Snjeguljica obara sve rekorde

14.01.2011. 23:00
Snjeguljica obara sve rekorde


Prava je šteta  što Zadar nema kazalište  mladih jer oni najmlađi bez  problema osvajaju publiku.  Sinoć je u Kazalištu lutaka u  Jazinama Kazališna udruga  “Igrajmo se” oborila sve rekorde posjećenosti igrajući  predstavu “Snjeguljica”.  Mladi glumci osnovnoškolskog uzrasta privukli su toliki broj posjetitelja da je  veliki broj ljudi predstavu  odgledao na nogama istežući se na prstima kako bi  uspjeli vidjeti pozornicu.
Adaptaciju teksta i redateljsku palicu preuzela je  Matija Šango-Šimurina, voditeljica Udruge. Predstava  je nastala po istoimenoj bajci “Snjeguljica”, a prilagođena je današnjoj publici i  akterima priče. Tako su se u  priču o Snjeguljici upleli još  neki popularni likovi iz bajki  poput Trnoružice, Crvenkapice i drugih princeza. A  umjesto bajkovite glazbe  zapjevala je sveprisutna Lady Gaga te još neki trenutačno popularni izvođači.
Prva ovogodišnja predstava Kazališne udruge “Igrajmo se” ujedno je i prva u  nizu predstava u sklopu programa “Ja znam što je kazalište” u povodu desete  obljetnice rada Udruge.  Upravo u povodu tog programa, tijekom godine  Udruga će odigrati još nekoliko predstava čiji su glavni glumci sadašnji polaznici  Udruge ili bivši, danas mladi  akademski glumci.
Predstava “Snjeguljica” bila je namijenjena djeci  predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, no u publici su  se uz djecu našli i ponosni  roditelji, bake i djedovi te  ostali razni rođaci. Iako od  grada još uvijek nisu dobili  priznanje u smislu svoga  prostora, koji im je nužan za  daljnji rad, dobili su priznanje važno za svakog glumca, a to je gromoglasan  pljesak publike.