Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Projekt “Novim znanjima do posla” 1,3 milijuna kuna

Autor: Ante Vidović

14.01.2013. 23:00
Projekt “Novim znanjima do posla” 1,3 milijuna kuna

Foto: Adam VIDAS



Vrijednost projekta je 1,3 milijuna kuna. Mi smo već do sada imali uspjeha prilikom javljanja na IPA IV. Nadamo se da će naš projekt biti prihvaćen. U slučaju da ne uspijemo naši proračunski prihodi vratit će se na uobičajenu razinu, kaže načelnica Ivana Dević


Općina Lišane Ostrovičke na čelu s načelnicom Ivanom Dević u 2013. godinu ušla je s rekordnim proračunom koji premašuje tri milijuna kuna. Time načelnica Dević nastavlja s trendom podizanja općinskog proračuna koji se dugo u ovoj Općini kretao oko mizernih milijun kuna. Najnovija projekcija ovisi o tome hoće li proći projekt “Novim znanjima do posla” koji je kandidiran na instrument pretpristupne pomoći IPA komponenta IV razvoj ljudskih potencijala.
– Vrijednost projekta je 1,3 milijuna kuna. Mi smo već do sada imali uspjeha prilikom javljanja na IPA IV. Nadamo se da će naš projekt biti prihvaćen. U slučaju da ne uspijemo naši proračunski prihodi vratit će se na uobičajenu razinu, kaže načelnica Ivana Dević.
Što se tiče proračunskih rashoda najveći dio ide na plaće općinskim dužnosnicima. Načelnica Dević i ovog puta bez sustezanja upozorava na apsurde u hrvatskim zakonima koji dodatno opterećuju rad malih općina.
– Prema zakonu Općina je dužna načelniku i donačelnicima davati plaću idućih pola godine od isteka mandata. To su u našem slučaju tri osobe plus novi načelnik jer se ja neću kandidirati na ovogodišnjim lokalnim izborima. Dodajmo tome i još 100.000 kuna što će se potrošiti za organiziranje lokalnih izbora, upozorila je Dević.


Spomenik 210 tisuća kuna




Općina Lišane Ostrovičke dobila je 70.000 kuna za izgradnju spomenika žrtvama Domovinskog rata u parku pokraj crkve sv. Nikole Tavelića. Vrijednost spomenika jest 210.000 kuna, a ostatak potrebnih sredstava pronaći će Općina. Spomenik će graditi akademski kipar Petar Dolić.