Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Večeras u HNK Zadar: Nasmijte se uz Vilima Matulu i pomozite sugrađanima

Autor: Z L

14.01.2013. 23:00
Večeras u HNK Zadar: Nasmijte se uz Vilima Matulu i pomozite sugrađanima

Foto: Filip BRALA



Večeras će u 20 sati u Hrvatskom Narodnom kazalištu Zadar zaigrati predstava Vilima Matule i Siniše Labrovića “Postdiplomsko obrazovanje” koja se održava u sklopu humanitarne akcije Lige protiv raka Zadar “Smijeh kao lijek – smijehom protiv raka”.
Ovo je četvrta godina za redom da Liga organizira akciju u sklopu koje se održava i kazališna predstava, a ovoga puta u Zadar dovode jedno od najvećih imena hrvatskog glumišta Vilima Matulu. U predstavi atulane tematike, naime kroz “stand up” seriju portreta iz svakodnevice Vilim Matula prikazuje lopove, kriminalce, službenike i odvjetnike te nudi mladima recept za životni uspjeh – bavljenje organiziranim kriminalom vodi do sigurnog uspjeha. Karte su u prodaji od 7. siječnja, a mogu se i danas nabaviti na blagajni HNK-a po cijeni od svega 40 kuna.
Sredstva prikupljena ovom akcijom biti namijenjena pokretanju telefona za psihološku pomoć oboljelima od karcinoma i članovima njihovih obitelji. Telefon će biti besplatan za korisnike i s radom bi trebao započeti početkom veljače.
Osim predstave Liga protiv raka organizirala je i nagradnu igru kojoj je ove godine glavni sponzor Arheološki muzej Zadar i njihov partner Astarta Plus d.o.o. iz Zagreba koji su omogućili primjenu novih tehnologija putem pametnih „smart” mobilnih telefona, a svi podaci o nagradnoj igri mogu se vidjeti na internetskoj adresi http://zadar.quide.hr ili putem WiFi mreže “mobile guide” na prostoru Foruma, Marine-Tankercomerc i trajektne luke. Nakon odabira mreže u internetskom pregledniku svog Smart telefona upišite guide.
Iz Lige pozivaju sugrađane da se večeras odazovu na predstavu i svojim malim doprinosom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, kao i da u što većem broju sudjeluju u nagradnoj igri.