Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Daniel Radeta novi vijećnik SDP-a

15.01.2019. 08:22
Daniel Radeta  novi vijećnik  SDP-a


Kao što je naš list i najavio prošlog tjedna, Daniel Radeta  novi je vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću. On će do idućih lokalnih izbora stranku zastupati umjesto Darka Vrdoljaka koji je krajem prošle godine napustio SDP i povukao se iz politike nezadovoljan situcijom u stranci. 
Za njegova nasljednika u igri su bila tri člana: Daniel Radeta, Jure  Zubčić i Vedrana Mišković, no ona je povukla kandidaturu te je umjesto  nje član GO-a predložio Ivana Matešića. 
Radeta će tako svoje "vatreno krštenje" imati već na idućoj sjednici  Gradskog vijeća, s obzirom da je kao jedna od tema najavljeno povećanje paušalnog poreza za iznajmljivače. Radeta, koji obnaša dužnost  predsjednika Udruge iznajmljivača Zadar,  već je putem svojih  priopćenja upozorio na ovaj problem smatrajući da bi povećanje  paušala donijelo velike probleme iznajmljivačima, a o ovoj će se temi  konkretno moći očitovati i na idućoj sjednici Vijeća.
Novi SDP-ov vijećnik, inače, svoj izbor smatra jednim od najdemokratičnijih, kako nam je kazao, te se stranci zahvaljuje na ovako pravednom  načinu odabira vijećnika.
– Zahvaljujem im se na podršci i povjerenju kojega su mi na ovaj način  iskazali, što ću vratiti svojim radom u Gradskom vijeću. Na sjednici  Gradskog odbora stranke dogovorili smo se da ću svoju aktivnost najviše  usmjeriti na područje u kojemu sam i dosad bio aktivan, turizam, ali i na  gospodarstvo. Što se tiče teme o povećanju paušala, borit ću se da ne  dođe do njegovog povećanja  jer je paušal već sada velik i svako njegovo  povećanje je dodatni namet za iznajmljivače. Smaram da bi Grad trebao  napraviti nešto drugo od najavljenog e-savjetovanja, prije svega radni  sastanak s predstavnicima udruga i djelatnicima u turizmu te tribinu za  građane kako bi čuli i njihovo mišljenje, poručuje Radeta.